POJAČANJE IZ SUSJEDSTVA

Najljepša srpska košarkašica, atraktivna Milica Dabović, potpisala za Novi Zagreb!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2013. 18:10

Zasigurno, najzvučniji transfer ovog ljeta u Hrvatskoj, a vjerojatno i na prostorima bivše države, je prelazak razigravačice i kapetana Partizana i srpske reprezentacije, i, zašto ne reći, najljepše srpske igračice Milice Dabović u Novi Zagreb. Ne samo zbog prelaska kao takvog, već zbog toga što je Milica Dabović ikona srpske košarke proteklih godina.

Izuzetno je popularna u Srbiji, doslovce ima status "celebritiya" - nešto kao Antonija Mišura kod nas, pa i više. Proteklih sezona je sa Partizanom osvajala sve naslove u državi I regiji, a prethodno je sa Crvenom Zvezdom osvojila nacionalni kup i prvenstvo. Partizan je protekle sezone osvojio trostruku krunu - prvenstvo, kup i Adriatica ligu, sa 32 pobjede i bez poraza.

Milica je u rezultatima Partizana sudjelovala sa prosječno 15-ak poena, 3 skoka I 3 astistencije po utakmici. U nekoliko je navrata proglašavana najboljom igračicom srpskog prvenstva.

Na proteklom Europskom prvenstvu kao kapetan je predvodila Srbiju do povijesnog četvrtog mjesta, te je u prosječno 24 minute na parketu postizala 9 poena, 4 skoka I dvije asistencije.

Prelazak Milice Dabović iz Partizana u Novi Zagreb, iako nije prvi, svakako je najzvučniji transfer u ženskoj košarci na relaciji Srbija - Hrvatska.

- Stvari su se odvijale filmskom brzinom. Kad je došla informacija da je Milica slobodan igrač, zbog nesretnih okolnosti koje su zahvatile Partizan, nismo puno razmišljali. Znate onu uzrečicu - "Ako nekog ne možeš pobijediti, dovedi ga." Sjećamo se kako nas je Milica izneredila prošle sezone u Zagrebu. Igračica tog profila, koja može dati dodatnu energiju ekipi i u obrani i u napadu, koja ne mora igrati 40 minuta da bi bila zapažena na terenu, i koja može igrati jedan i dva podjednako dobro - takva igračica nam je trebala. Sa Milicom Dabović i Ivom Ciglar imamo neke opcije koje će biti teško branjive protivnicima. Iako je Milica peti stranac, to neće utjecati na igre u ELW ili MEL-u, a u hrvatskom prvenstvu ćemo vjerojatno na svakoj utakmici odmarati nekog drugog, kako je to radila I Cibona preklani. Dolaskom Milice Dabović dobiti ćemo potrebitu energiju I agresiju. Želimo zagrebačkoj publici priuštiti istinski sepktakl, a dolazak Milice Dabović još je jedan korak naprijed u tom smjeru - najavio je dolazak Dabovićeve u redove hrvatskog euroligaša trener Vladimir Ivanković.

- Zagreb je grad koji mi se izuzetno sviđa i u njemu imam mnogo prijatelja. Ekipa je izuzetno jaka, tu je Iva Ciglar, Španjolka Pascua, Mađarica Rakszanyi… i eto, ja stižem kao šlag na torti - uz osmijeh ističe Milica.

Linker
21. rujan 2024 10:08