Boris Kovacev / CROPIX
OBOŽAVA TETOVAŽE

Atraktivna Milica Dabović u Trnskom: 'Vječiti sam borac, srce ostavljam na parketu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2013. 17:29

Za rano subotnje poslijepodne u kafiću Mrav u Trnskom bilo je neuobičajeno živo. Istina, Vlado Ivanković, trener košarkašica Novog Zagreba “obavezno navrati na kavu”, ali treninzi još nisu počeli... Došao je nešto poslije 13, uzeo Sportske novosti, polako ispijao kavu, i često pogledavao na mobitel.

- Javili su da su 30 km od Zagreba - obavijestio je okupljene novinare i fotoreportere.

Za nekih pola sata, javio se opet:

- Ajoj, gužva je na naplatnim kućicama.

Usput je pratio utakmicu kadetkinja koje su igrale s Francuskinjama na EP, pohvalio Dojkić koja je zabila 25, pričao o ženskoj košarci i klubu, o planu da u Zagreb dovedu Antoniju Mišuru, “mogla je sačekati našu ponudu”, o proračunu jednog Spartaka koji je pao sa 10 na 3,5 milijuna eura, ali i o budžetu Novog Zagreba koji bi s tim umanjenim proračunom ruskog kluba funkcionirao 10 godina... No, glavni razlog subotnjeg sastanka bila je sjajna košarkašica Milica Dabović, kapetan srpske reprezentacije i Partizana, igračica koja je najzanimljivije pojačanje kluba iz Trnskog.

Related content

- Već smo zatvorili roster kada me je nazvao njen agent i upitao imamo li prostora za Milicu. Krenuo sam razmišljati... Da, treba je dovesti. Ona je priča!

Već je i sunce upeklo, vrijeme se počelo vući, bilo je blizu pola tri kada se čuo smijeh najljepše plavuše u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. U njenoj je pratnji bila i izbornica reprezentacije Marina Maljković čiji će otac voditi slovenske košarkaše prema uspjehu na Eurobasketu početkom rujna...

Nisu samo fotoreporteri poskočili. Za jednim je stolom očiti navijač igračica Novog Zagreba, upoznavši se s Milicom, izjavio:

- Ja sam sused, tu stanujem. Bio sam na svakoj trećoj utakmici, ali od sada ću doći na svaku.

Nova članica Novog Zagreba ubrzo je sve osvojila. Navikla na slikanje, ispunjavala je svaku želju fotoreportera ne buneći se. Sjedila je, stajala, slikala se sa svojim novim trenerom Vladom Ivankovićem, penjala na zidić uz igralište, smijala se, bila ozbiljna...

Na prstu ima dvije tetovaže.

- Ja sam sva u tetovažama, obožavam to. Sa 17 sam se počela tetovirati, sve sam skinula, al’ nacrtala sam nove. Sada ih imam šest, jedva čekam sedmu.

Njen je Partizan ostvario fantastičan skor, 32:0, reprezentacija ostvarila senzacionalan uspjeh, četvrto mjesto u Europi! Milica je isticala atmosferu, prijateljstvo među igračicama...

Related content

- Atmosfera mi je uvijek na 1. mjestu. Ja sam vječiti borac, ostavljam srce na parketu, a to tražim i od drugih, jedino se tako može dobro igrati.

Ne plaši je nova ekipa. Upravo prvu utakmicu u regionalnoj ligi igrao je njen Partizan s Novim Zagrebom. I uvjerljivo slavio.

- To sam bila ja, to je moj sastav. I na EP su svi bili jači, ali mi smo imale veće srce. Teško je govoriti kako će biti u novom klubu. Moram početi igrati, osjetiti kako tko diše... Obožavam Zagreb, imam tu puno prijatelja, Korana Longin jedna je od njih, i jedva čekam da sve počne. I od sebe očekujem najbolje.

Naglasila je i da za igranje Eurolige “treba imati puno para”.

- Treba Grad stajati iza tebe, trebaš privući sponzore. Mi ćemo se boriti, mislim da mogu biti dobar tandem s reprezentativkom Ciglar.

Iako je u karijeri promijenila više od 10 klubova, posljednje tri provela je u Partizanu.

- Čekala sam posljednji trenutak. U klubu smo bili kao obitelj. Marina (izbornica) mi je bila i sestra, i prijateljica, i majka. Pomogla mi je s nekoliko dobrih savjeta. Osjetljiva sam osoba, razmišljam srcem, ne glavom. Jako je tužno otići, ali i lijepo doći u neku novu sredinu. Volim Zagreb, Dubrovnik, Primorje...

Palo je pitanje i o “težini” ugovora?

- Rekli su mi, o novcima se ne priča, iako bih ja rekla odmah.

Trener Ivanković izašao joj je u susret. Ekipi će se priključiti tek 1. rujna.

- Ali trenirat ću - obećala je.

I priznala da je imala nenormalnu sezonu i da joj je odmor neophodan.

Sretna zbog Miličina dolaska u Zagreb je i izbornica.

- Vrlo dobro je što će kapetan reprezentacije igrati dva velika natjecanja. Uživat ćemo gledajući euroligaške utakmice - zaključila je Marina Maljković. (Ivanka Ožbolt)

Linker
23. rujan 2024 07:18