SUKOB SPONZORA

MLADI KOŠARKAŠI BEZ SP-A? Hrvatske nade neće igrati jer nose krive tenisice

Dragan Bender iz Maccabija te Ante Žižić i Ivica Zubac iz Cibone imaju sponzorske ugovore s Adidasom, dok HKS ima ugovor s Jordan Brandom
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 27. lipanj 2015. 15:25

Hrvatska U19 košarkaška reprezentacija na Kreti očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu. Naši mladići su na dva posljednja prvenstva igrali u četvrtfinalu natjecanja, dok su 2009. godine osvojili brončanu medalju.

No, hrvatski tabor uznemirila je vijest o mogućnosti da najbolji igrači propuste natjecanje zbog sukoba interesa između dvaju spoznora. Naime, Dragan Bender iz Maccabija te Ante Žižić i Ivica Zubac iz Cibone imaju sponzorske ugovore s Adidasom.

To znači da na utakmicama trebaju nositi njihovu obuću, dok je Jordan Brand službeni dobavljač opreme HKS-a, što opet znači da bi reprezentativci trebali igrati u njihovoj obući. Naravno, obje tvrtke osigurale su se ugovorima koji nalažu plaćenje penala ako se ne ispune stavke koje nalažu igranje u njihovoj opremi. Kako će se rasplesti situacija, nije još poznato.

U svakom slučaju Hrvatska prvesntvo otvara u subotu u 19:30 protiv Egipta, a u našoj skupini se još nalaze favorit SAD i Iran.

Linker
22. rujan 2024 15:21