Cropix
PIŠE H. SLIŠKOVIĆ

Cedeviti je domaći parket preveliko opterećenje! Mršić o Pullenu: 'Nismo ga mogli zadržati'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 05. prosinac 2015. 11:30

Cedevita ili Milano. Dva kola prije kraja boj za drugi krug Eurolige sveo se na dva imena. Olympiacos, Baskonia i Efes žive mirno jer su izborili mjesto u elitnih 16.

Hrvatskog prvaka druga meč lopta čeka u petak u Draženovom domu protiv Milana. Tri od četiri euroligaška poraza Cedevita je doživjela u Zagrebu.

Izgubila je utakmice u koje se ušlo s većim očekivanjima, čini nam se i s psihičkim opterećenjem...

- Mi smo ekipa koja odrasta kroz ove utakmice i morate znati da naši najbolji hrvatski igrači nikada nisu doživjeli ovakvu situaciju. Također, trebamo biti objektivni i vidjeti protiv koga smo igrali u skupini. Uoči sezone bi nas proglasili ludim da smo rekli kako ćemo s Efesom igrati 'egal' utakmicu, a kamoli pobijediti u Istanbulu. Moramo naučiti kako završiti utakmice u kojima imamo 10 koševa prednost kao što je bilo u četvrtak. Ne smijemo poklanjati, nego snagom volje ubacivati loptu u koš. Trebamo sazrijeti - kaže trener Veljko Mršić.

* Milano će biti u istom ambijentu kao protiv Grka i Turaka...

- Očekujem da ćemo biti za nijansu bolji, a pobijedit ćemo samo ako budemo pravi. I protiv Efesa smo bili bolji nego protiv Grka. Na Pullenu se vidjelo da je sav bio u odlasku u Ameriku, a Walker je pola dana proveo na pregledima.

* Kako ćete spriječiti igrače da protiv Milana ne zaigraju s razmišljanjem da je i poraz od osam koševa dovoljan za prolazak? Takav stav često bude koban...

- Naši igrači uvijek žele pobijediti, a mi ćemo se potruditi da niti podsvjesno ne razmišljaju o tome. Ponovno ćemo u karantenu.

* Vratimo se Pullenu. Prvi zadatak je nadoknaditi ga u nedjelju u Skopju, a puno važnije da se vrati na vrijeme, spreman za veliku igru....

- Naša najveća vrijednost je momčad. Pobjeđivali smo i kada je Pullen zabijao sedam koševa kao u Milanu. Pokazao se karakternim čovjekom i vjerujem da će se vratiti na vrijeme, u utorak navečer. Nadam se i da se neće igrački zapustiti jer se na njega lako primaju kilogrami. Toni Katić je protiv Partizana bio dobar i u Makedoniji će imati veliku priliku.

* Je li postojala mogućnost da zaustavite Pullena?

- Kako smo mu mogli zabraniti odlazak na bakin sprovod? Na kraju sve ovisi o prioritetima pojedinca, a Pullen je tako odlučio.

* Što ćete napraviti s Walkerom?

- U ponedjeljak moramo odlučiti hoćemo li aktivirati ugovor do kraja sezone ili raskinuti suradnju. Slijedi nam ozbiljan razgovor. Njegov ostanak ovisi o težini ozljede, ali i puno drugih stvari - Mršićev je odgovor bez puno optimizma.

Linker
21. rujan 2024 23:55