Cropix
TKO JE JAČI?

Ždrijeb nije naklonjen Hrvatskoj? Sve vodi prema okršaju Hrvatske i Srbije!

Ako bi izborila četvrtfinale, Hrvatska bi u tom slučaju najvjerojatnije igrala protiv Srbije koja je nakon dva natjecateljska dana u Berlinu vodeća u skupini B
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. rujan 2015. 20:21

Nakon poraza od Grčke, izglednije je da će Hrvatska skupinu C završiti na drugom mjestu uz očekivane pobjede protiv Makedonije, Nizozemske i Gruzije.

Perasovićeve trupe bi do prvog mjesta mogle uz pobjedu Slovenije protiv Grčke do 12 koševa razlike jer bi imale najbolji međusobni omjer u krugu tri reprezentacije s omjerom 4:1.

No, danas se realnijim čini drugo mjesto u skupini koje u osmini finala vodi na trećeg iz grupe koja se igra u Rigi. Nakon dva odigrana kola najbliža trećoj poziciji je Latvija, zatim Belgija.

Ako bi izborila četvrtfinale, Hrvatska bi u tom slučaju najvjerojatnije igrala protiv Srbije koja je nakon dva natjecateljska dana u Berlinu vodeća u skupini B s velikom pobjedom protiv Španjolske.

Među reprezentacijama koje će razigravati u susjednoj četvrtini kostura i iznjedriti polufinalista na kojeg će se dolaziti iz hrvatskog dijela 'ždrijeba' trebale bi se naći Litva ili Češka (pobjednik skupine D), te Italija, Njemačka ili Turska (treće iz skupine B).

Linker
23. rujan 2024 20:36