Cropix
JE LI TO MOGUĆE?

Komentator HTV-a postaje izbornik hrvatskih košarkaša? Svlačionica je ZA!

Čim je okončan neslavni nastup na Eurobasketu, napose poslije izjave Velimira Perasovića kako je njegov mandat izbornika reprezentacije Hrvatske završena priča, krenulo se u potragu za mogućim nasljednikom.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. rujan 2015. 13:42

Prema izvoru koji je više nego vjerodostojan, nakon ozbiljne rasprave na skrovitom mjestu dvorane u Lilleu kocka je pala pokraj imena Jurice Golemca!, piše Slobodna Dalmacija. Ukoliko se ostvari priča iz Francuske, onda bismo po prvi put na izborničkoj klupi imali trenera koji ima inozemnu putovnicu - slovensku!

Golemac se već neko vrijeme nameće kao TV komentator sa čijim se razmišljanjima neki slažu, drugi ne slažu, što je i razumljivo. O njegovom košarkaškom putu možda najbolje kazuje niska klubova u kojima je igrao: Zrinjevac, Union Olimpija, Geoplin Slovan, Efes Pilsen, Cibona, Ural Great, Hapoel Jerusalem, Paris - Levallos, Panellinios, Lottomatica, Panathinaikos, Avelino i Zadar!

Iz perspektive običnoga promatrača zanimljiv niz za krilnoga centra koji je igrao i u dresu slovenske reprezentacije, danas je u ulozi pomoćnika Slavena Rimca na klupi Cibone!

Unatoč tomu što iza sebe nema nikakvo trenersko iskustvo, Golemca su krugovi koji nastoje potaknuti svekolike promjene u Hrvatskom košarkaškom savezu, na čijem čelu je odnedavno Ivan Šuker, uspjeli progurati pred vrata svlačionice hrvatske reprezentacije. Istina, elokventnosti mu ne nedostaje, čak ni sportske drskosti koju bi možda znao prenijeti na mlade igrače i one nešto starije.

Ali će u zraku uvijek lebdjeti priča o Golemčevu neiskustvu, makar kroz svoja izlaganja, odnosno TV raščlambe i bogatu paletu klubova u kojima je igrao ne ostavlja dojam nekoga tko je zalutao u košarku. Jest, zadnju bi trebala dati Stručna komisija HKS-a, ukoliko i oni 'prežive' poniranje na Eurobasketu!

Linker
24. rujan 2024 01:21