Damir Krajac / CROPIX
KK ZADAR

Ivan Sunara novi trener

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. siječanj 2014. 21:33

Ivan Sunara novi je trener košarkaša Zadra! Odluka je donesena u utorak na večer, nakon što je Branko Skroče sportski direktor, tijekom dana s njim obavio razgovor.

Sunara je najbolje dane svoje igračke karijere proveo u zadarskom dresu, dok je kao trener radio u Krki i bio prvak Slovenije, neko vrijeme sjedio je i na klupi Cibone. Na mjesto prvog čovjeka struke dolazi kao pomoćnik Jasmina Repeše izbornika reprezentacije Hrvatske.

- Počašćen sam što se vraćam u svoj klub, istina, u dosta teškoj situaciji, međutim, zajedničkom mobilizacijom, od uprave do igrače i publike, moramo probati ostaviti Zadar u regionalnoj ABA ligi. Svjestan sam situacije jer sam kao gledatelj ove sezone bio svjedok svih utakmica. Bilo je sreće i nesreće, dobrih i slabih rezultata, kvalitetnih igara i sad je na meni da dam svoj maksimum da prebrodimo stanje u kojem se klub nalazi - kazao je Sunara.

Sportski direktor je iskazao zadovoljstvo što se Sunara vratio kući, najavljujući neko igračke osvježenje, međutim, to nije moguće očekivati uoči subotnjeg ogleda s Krkom. Zahvalio se Skroče i bivšem treneru Hrvoju Vlašiću , ističući kako je uvijek lakše promijeniti trenera nego cijelu momčad. Što planira Sunara?

- Jako mi se bitnim čini moj kontakt s igračima, možemo zajednički napraviti prilično toga, najprije ćemo utvrditi što nam je slabija , a što bolja strana. Vjerujem u pozitivan šok već na prvoj utakmici s Krkom, a kasnije ćemo raditi na vraćanju povjerenja u mogućnosti svakoga igrača- zaključio je Sunara koji je nakon susreta s novinarima odradio večernji trening u Višnjiku.

Linker
22. rujan 2024 05:39