STIŽE LIDER PRVENSTVA

DERBI ABA LIGE Cedevita na domaćem parketu uvijek pobjeđuje Crvenu zvezdu

Stiže nam vrhunska momčad koja se dosta pojačala, rekao je Marino Baždarić
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 16. veljača 2014. 10:18

Cedevitina povijest u regionalnoj ligi ponudit će ideju da je Crvena zvezda (19 sati, Dom sportova) idealan suparnik za prekid niza od četiri domaća poraza. Zagrepčani u svojoj dvorani, bila to Sutinska vrela, Cibona ili “dvojka”, nisu izgubili niti jednu utakmicu od crveno-bijelih Beograđana.

No, druga strana medalje pokazuje da Crvena zvezda u ovom razdoblju nikad nije bila snažnija, a Cedevita je u rezultatskoj krizi.

- Stiže nam vrhunska momčad koja je u prvoj fazi Eurolige ostvarila četiri pobjede i jedino oni s tolikim brojem pobjeda nisu prošli dalje - kaže Marino Baždarić.

- Ipak, vjerujem da možemo odigrati vrhunsku utakmicu. Dan nakon poraza od Zaragoze na treningu je bilo tiše i mirnije nego inače, no ubrzo smo se vratili u uobičajeni ritam - optimist je Cedevitin kapetan.

Ulog u večerašnjem derbiju je velik. Pobjeda bi Cedevitu vratila u utrku za prvo mjesto koje donosi organizaciju završnog turnira ABA lige (ujedno i kvalifikacijski za Euroligu). Poraz bi dodatno narušio ionako načeto samopouzdanje Zagrepčana te ih stavio u poziciju u kojoj će domaće pobjede protiv izravnih konkurenata Budućnosti i Igokee postati imperativ.

Crvena zvezda je momčad koja je složena za Euroligu te je time sličnija Lietuvosu, Besiktasu i Zaragozi nego većini suparnika iz ABA lige...

Linker
21. rujan 2024 16:54