SCREENSHOT YOUTUBE/TWITTER
KAKVA JE TO EKIPA BILA

Dražen i Divac su ih deklasirali, prvak pokazao papir koji je pravo blago: ‘Ljudi su nas pošteno isprašili‘

Briljirao je Dražen Petrović koji je ubacio 33 poena, slijedio ga je Divac sa 17
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2023. 06:38

Legendarni NBA igrač iz Ohioa, Dennis Hopson, je na svojem Twitteru objavio zanimljivu fotografiju iz davne 1988. godine. Hopson je tada igrao na Sveučilištu, a mladići iz Jugoslavije su im došli pokazati kako se igra.

Iako je kasnije igrao za Netse, Bullse i Sacramento, a onda i nekoliko europskih klubova, a s Chicagom je osvojio i NBA titulu, u počecima je doživio težak poraz baš od Jugoslavije. Hopson se prisjetio meča s Jugoslavijom koja je tada slavila protiv Ohiove ekipa sa 27 razlike, odnosno sa 103:76.

Za Jugoslaviju su igrali Dražen Petrović, Dražen Dalipagić, Vlade Divac, Zoran Radović, Danko Cvjetićanin, Zoran Čutura, Dino Rađa, Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević i Arijan Komazec. Neka od imena su i krivo napisana pa je Divac bio Volode, a Rađa Rada Dinorada, no prava imena su im kasnije Amerikanci itekekao dobro upamtili. Jedino skroz izmišljeno ime je Blažević, a vjerojatno se radilo o Dalipagiću.

U svakom slučaju, bila je to čudesna večer Jugoslavije. Petrović je ubacio 33, Divac 17, Čutura 15, a Radović i Cvjetičanin po 13 poena.

- Jugoslaveni su nas razbili. Većina ovih momaka iz njihove ekipe su kasnije ušli u NBA Kuću slavnih. Wow, tko bi to tada rekao - napisao je Hopson uz službeni zapisnik s utakmice.

Linker
26. lipanj 2024 16:40