Cropix
POGLED S TRIBINE

DINO RAĐA 'Bilo je briljantno, a onda su počeli raditi pogreške iz osnovne škole'

'Sve su dečki imali u svojim rukama, zaista su odlično igrali veći dio utakmice, no u zadnjih četiri-pet minuta nestalo je snage i koncentracije.'
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 07. rujan 2015. 11:07

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Dino Rađa standardni je “gost” Eurobasketa koji ne propušta utakmice hrvatske reprezentacije u Zagrebu. Gotovo u formi monologa u glavnim je crtama rezimirao utakmicu protiv Grčke te ukupni dosadašnji dojam o hrvatskoj momčadi i turniru.

- Sve su dečki imali u svojim rukama, zaista su odlično igrali veći dio utakmice, no u zadnjih četiri-pet minuta nestalo je snage i koncentracije. Napravili su dečki neke “greške iz osnovne škole”.

Akumulirani umor

Dogodilo se nekoliko puta da se igrač koji izgubi loptu u napadu ne vrati u obranu. Nazvao bih to nekim “mentalnim lapsusom”. Vjerujem da je to posljedica akumuliranog umora jer Grci imaju širu momčad. A bilo je zapravo briljantno gotovo 35 minuta. Kad samo pomislim da smo imali i po 10 razlike i mogućnost da se još više odlijepimo, tek onda mi je još više žao No, bez obzira na poraz, kad se vrati Bogdanović, kad se vrati Tomas i kad u rotaciji budemo imali više igrača, uvjeren sam da ova momčad bilo gdje, na bilo kojem terenu može igrati s bilo kojim suparnikom.

Ispuštena pobjeda

Iako je Perasović odlično rotirao u nedostatku dva ključna igrača, dogodilo se to što se dogodilo. Umor i manjak igrača doveli su do nekih grešaka koje se inače ne bi dogodile i to je, vjerujem, osnovni razlog poraza. Da su njih dvojica bila tu, pobijedili bismo.

Simon je opet bio odličan, sada je i Ukić odigrao dobro, svi su dali koliko su mogli i ne može se nikog pojedinačno kriviti. Šteta, baš prava šteta jer smo ih imali i ispustili pobjedu i poništili sve dobro što je odigrano u većem dijelu utakmice.

Linker
22. rujan 2024 18:25