KOŠARKA PH

Cibona sredila Split. Povijesni trenutak na Gripama - Smogovci došli na utakmicu!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. svibanj 2012. 23:21

Od dva velika pobjednička niza, pukao je splitski. Cibona je pobjedom na Gripama okončala Ligu za prvaka s nulom u rubrici poraza, Žuti su zaustavljeni nakon 17 uzastopnih domaćih uspjeha. Utakmica, inače, nije imala rezultatski imperativ.

Povijesni trenutak na Gripama dogodio se pola sata prije početka utakmice kad su svoja mjesta na južnoj tribini zauzeli Smogovci, navijači Cibone su prvi put organizirano došli na utakmicu u Split. Bilo ih je više od dvadeset, među njima se osobito isticalo nekoliko vrlo atraktivnih djevojaka. Domaći navijači, uglavnom u žutim majicama, gledali su Smogovce u čudu.

Žuti su u utakmicu ušli s ogromnim hendikepom, bez Srđana Subotića i Tonija Dijana. Oba su izostala zbog problema s leđima, ali u momčad se nakon šest mjeseci od ozljede koljena vratio Toni Katić. Subotić i Dijan će biti spremni za polufinale play-offa protiv Cedevite.

Repeša je znao gdje će udariti po Splitu, po razigravaču. Najprije po 16-godišnjem Marinelliju, zatim po još nerazrađenom Katiću. U kratkom periodu, u dvije minute, ta su dva mladića izgubila pet lopti za pet kontri (ukupno je Split izgubio 12 do odmora). Cibona je lako izgradila dvoznamenkastu prednost (6:16 u 7. minuti), a na njenu razigranost i domaću zbunjenost, još se nadodao maksimalno iritantni sudac Herceg. Nakon tehničke pogreške klupi domaćih bilo je 13:27 na isteku prve četvrtine, a loša vijest za Split bila je što se Cibona nije mislila opustiti. Sve do 19. minute i druge uzastopne trice Sutona za 30:48 izgledalo je da se priprema katastrofa Žutih, ali na odmor su otišli sa serijom 6:0 i s podnošljivih 36:48.

Nada u nekakav ozbiljniji povratak Splita trajala je kratko, Suton je treću dionicu otvorio tricom, Žuti su ostali bez koša četiri minute za 36:55. Tu je utakmica izgubila rezultatsku draž...

SPLIT – CIBONA 71:85

Linker
25. rujan 2024 01:25