ŠOK POD TORNJEM

Cibona ostala bez jednog od najvećih talenata: Mazalin za 20 tisuća eura prešao u Cedevitu

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 11. srpanj 2013. 12:33

Dosta dugo se po kuloarima pričalo da će Lovro Mazalin (16), jedan od najtalentiranijih europskih košarkaša '97. godišta, Cibonu zamijeniti Cedevitom. A ta je priča dobila potvrdu u utorak kad je Mazalinov otac obavijestio Cibonu da Lovro odlazi iz Tornja. Kako je u ugovoru s Vukovima imao odštetnu klauzulu, Lovro Mazalin u Cedevitu odlazi za 20.000 eura. S obzirom na to o kakvom se talentu radi, definitivno možemo reći da je riječ o smiješnoj odšteti...

Cibona, odnosno njezin trener Neven Spahija imali su ideju Mazalina priključiti prvoj momčadi već sljedeće sezone, ali on se odlučio otići kod Jasmina Repeše u Cedevitu, klub čiji je glavni sponzor Emil Tedeschi, otac djevojke mladog košarkaša.

Kako službene potvrde, odnosno potpisanog ugovora još nema, oko Mazalinova prijelaza nema ni izjava iz redova gradskih rivala. No, jasno je da ovaj transfer dodatno “potpiruje vatru” na relaciji Draženov dom - Dom sportova. Bez obzira na to što se radi o šesnaestogodišnjaku za kojeg se ne zna u kojem će mu smjeru krenuti karijera, Cedevita je Ciboni “otela” jednog od najvećih hrvatskih talenata. I to ne zato što je poslala bolju financijsku ponudu, već zato što u Mazalinovu taboru (još je maloljetnik, ne može ništa potpisati bez roditelja) smatraju da je Cedevita bolje okruženje za razvijanje.

Veći problem je što Cibona nije čvršće vezala dečka iz Petrinje. Zbog toga je Cedevita mogla i izvesti ovo “preuzimanje”, a odšteta od 20.000 eura “mali je ulog za veliku budućnost”...

Prije no što se priključi “novom jatu”, Lovro Mazalin imat će sadržajno ljeto. Trenutačno je na pripremama U-18 reprezentacije, koju od 18. do 28. srpnja čeka juniorsko EP u Latviji, a potom će od 8. do 18. kolovoza sa svojom generacijom nastupiti na Europskom prvenstvu U-16 u Kijevu.

Linker
23. rujan 2024 03:23