Screenshot: Facebook
PRAVA ISTINA

Srpski menadžer otkrio pozadinu transfera o kojem bruji Hrvatska: 'Kako je mogao živjeti četiri mjeseca sa 400 eura?'

Ne prestaju potresi u Ciboni uoči gostovanja kod Partizana. Poslije odlaska iskusnog Marka Jagodića Kuridže, Vukove je napustio i talentirani 18-godišnji centar Ivica Zubac, igrač koji je trebao biti budućnost Cibone. Njegov menadžer Miodrag Ražnatović ovako je na Twitteru opisao kontroverzni transfer u Cedevitu: 'Marica rešila da od danas pije Cedevitu'.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2016. 21:11

Zubac je dva dana nakon raskida ugovora s Cibonom na vlastiti zahtjev potpisao ugovor na tri i pol godine s hrvatskim košarkaškim prvakom Cedevitom, a njegov menadžer Miodrag Ražnatović detaljno je putem Twittera objasnio zašto je došlo do transfera o kojem ovih dana bruji košarkaška Hrvatska i regija.

"Njegova plaća je bila prilično skromna, 2.000 eura, a nije je primio u 10., 11. i 12. mjesecu. Po ugovoru, rok za raskid (ugovora u tom slučaju) je 45 dana. Ivica Zubac je imao mogućnost raskida 25. studenog i nije ju iskoristio. Strpljivo je čekao 40 dana i potom odlučio promijeniti klub koji ga ne cijeni", objasnio je Ražnatović i dodao:

"Kada klub igraču ne plati tri mjeseca plaću koja iznosi 2.000 eura i u dvije utakmice mu dodijeli ukupno dvije minute i 40 sekundi, jasno je da ga klub ne cijeni i da mora otići. Stoga je u ponedeljak, 4. siječnja, raskinuo ugovor u 20.00 sati, slanjem dopisa u skladu sa ugovorom. Sljedećeg dana Cibona je isplatila sva dugovanja", izjavio je Ražnatović i otkrio da je Zubac imao još dvije ponude.

"Nakon raskida ugovora, igrač je dugo vagao između dvije ponude iz španjolske lige i Cedevite i opredijelio se za hrvatsku momčad zbog sedam utakmicu u Euroligi! Apsolutno nijedan klub nije bio upoznat sa raskidom ugovora, niti je bilo tko utjecao na igrača da se odluči za potez koji mu je teško pao!", nastavio je Ražnatović i ocijenio da su najzaslužniji za ovakav rasplet čelnici Cibone, nazvavši ih ljudima koji nisu mogli osigurati igraču 2.000 eura mjesečno, "ne shvaćajući da se radi o potencijalnom draft loteriju".

"Uz svo poštovanje teške financijske situacije, ne postoji klub koji ne može osigurati 2.000 eura sa nagoviještenih 650.000 dolara odštete pri transferu u NBA! Ili ipak postoji... S druge strane, Zubac nema mogućnost normalno živjeti ako od kolovoza do siječnja primi 2.000 eura ili 400 eura mjesečno!".









U Cedeviti zato zadovoljno trljaju ruke.

"Čim smo čuli za raskid, odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub", rekao je Davor Užbinec, direktor Cedevite.

"Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta, ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže. Bilan se u Cedeviti razvio u veliko europsko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA. Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, su na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. Tako nešto Ivica Zubac ne bi dobio nigdje u Europi. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Linker
21. rujan 2024 15:57