Damir Krajac / CROPIX
KUP DRAŽENA PETROVIĆA

CIBONA - CEDEVITA 61:82 Repeša pomeo Spahiju, ali prvi trofej ide Vukovima

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. rujan 2013. 19:23

Dobru košarku u sjajnoj atmosferi gledali smo u nedjelju navečer u Draženovom domu. Iako uzbuđenja u završnici nije bilo jer je Cedevita pomela Cibonu u trećoj četvrtini prvog gradskog derbija, onih 4.000 ljudi, koji su došli vidjeti okršaj u Kupu Dražena Petrovića, kućama je moglo otići zadovoljno. Iako sumnjamo da su navijači Cibone u tom raspoloženju napustili Draženov dom...

Finale Kupa Dražena Petrovića ponudilo je identičan scenarij kao godinu ranije. Cibona ga je osvojila na račun pobjeda kadeta i juniora, a Cedevita može biti zadovoljnija jer na terenu, za razliku od papira, izgleda puno bolje nego Vukovi. Jasmin Repeša potpuno je nadigrao Nevena Spahiju, a ovom pobjedom je smanjio omjer u međusobnim susretima na 11-8.

Spahija je u utakmicu krenuo s petorkom Blassingame, Janning, Rozić, Jagodić-Kuridža i Planinić, dok se Repeša odlučio za Smitha, Babića, Baždarića, Sutona i Bilana, a to je rezultiralo sa 12:4 za Cibonu šestoj minuti. Ulaskom Ante Delaša, Cedevita je dobila prvi poticaj jer je reprezentativac s Eurobasketa prvo zabio tricu, pa asistirao Nurkiću za 16:13, ali i vrlo brzo napravio tri osobne pogreške.

Kao na drugoj strani i Dario Šarić, koji je izuzetno loše reagirao prilikom prvog ulaza na parket. No, Cibona je prednost održavala do 12. minute, iako je na kraju prve četvrtine Tomislav Zubčić zabio tricu, uz prekršaj Šarića, pa je posljednji potpisani igrač Cedevite stavio i bacanje za potpunu neizvjesnost - 21:20.

Cibona je u drugoj četvrtini zabila u prvom napadu, te ostala bez ubačaja iz igre sljedećih šest minuta. Sve dok Matt Janning nije stavio tricu za 30:32. Cedevita u tom razdoblju nije do kraja iskoristila napadačku sterilnost Vukova, pogotovo nakon što je Jusuf Nurkić dva puta za redom zabio uz prekršaj i oba puta kompletirao koš-faul. To je Cediti donijelo prvo vodstvo (26:25), a u 14. minuti je Nolan Smith, koji je u prvom poluvremenu imao šest asista i dobio po rebrima od Jerrela Blassingamea, istrčao kontru za 30:25.

Za prednost na poluvremenu pobrinuo se Zubčić, još jednom tricom, a u svlačionice se otišlo sa +5 za Cedevitu.

Drugo poluvrijeme je Dario Šarić počeo u petorci i odmah bolje reagirao. Otvorio je ubačajem izvana, nešto kasnije ubacio koš-faul, ali i napravio četvrtu osobnu pogrešku, kao i Andrija Žižić, koji je u 28. minuti zaradio i četvrtu i petu. Između trice Luke Babića i zakucavanja iz kontrabnapada istog igrača za dvoznamenkastu prednost (58:46) u završnici treće četvrtine...

Nastavilo je to rasti kad se na parket vratio Ante Delaš, koji je spojio pet poena (kontra i trica) za 65:78 i - izgledalo je - kraj priče oko toga tko će slaviti u prvom gradskom derbiju sezone, popularno nazvanom El Botanico zbog sudara trenera cvjetnih imena - Jasmina i Nevena.





Došao i Danko Radić

Na otvaranje klupske košarkaške sezone u Hrvatskoj došao je i predsjednik Saveza Danko Radić. Prvi put u javnosti nakon lipanjske operacije srca, Radić je sjeo u svečanu ložu između Mirka Novosela i predsjednika Cibone Ivice Lovrića. Odgledao je prvo poluvrijeme, ali se nakon velikog odmora nije vratio na svoje mjesto...

Kraj utakmice.

Ramljak je na otvaranju posljednje dionice pogodio tricu za velikih 20 koševa prednosti Cedevite.

Kraj treće četvrtine. (50:67)

Zubčić je ubacio svoju treću tricu za 7 pogodaka prednosti.

Kraj prvog poluvremena. (35:40)

Nurkić je postigao svoj deseti koš, za izjednačenje, a potom je ubacio i dodatno slobodno za prvo vodstvo Cedevite od 26:25.

Kraj prve četvrtine. (23:20)

Cibona je bolje otvorila utakmicu, ali Cedevita se pri kraju prve četvrtine približila Vukovima.

Prije utakmice snage su odmjerili kadeti i juniori Cibone i Cedevite. Vukovi su bili uspješniji u oba susreta, poveli s 2:0 i tako i prije seniorskog okršaja osvojili Kup Dražena Petrovića.

Utakmica je počela.

CIBONA: Planinić, Blassingame, Rozić, Jagodić - Kuridža, Janning.

CEDEVITA: Babić, Smith, Suton, Bilan, Baždarić.

Linker
23. rujan 2024 07:29