Boris Kovacev / CROPIX
KK SPLIT

Ante Nazor novi trener

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. rujan 2013. 16:18

U Žutom salonu dvorane na Gripama predstavljen je novi trener košarkaša Splita Ante Nazor.

- Dugo se čekalo na imenovanje novog trenera jer smo mnogo radili na izvlačenju kluba iz situacije u kojoj se nalazi - rekao je na predstavljanju Nazora predsjednik uprave Splita Mislav Lović.

Nazoru je to povratak u klub u kojem se kroz omladinski pogon i kao pomoćnik trenera Zdovca, Nenadića i Bavčevića i isprofilirao kao trener.

- Jako sam sretan što sam se vratio u matični klub, čeka nas vrlo težak posao na svim nivoima u klubu. Zadovoljan sam da mi je ova uprava dala povjerenje, nadam se da ću svojim radom to i opravdati. Imam nevjerojatan entuzijazam, ali nije sve to toliko bitno koliko mi je bitno da osjećam da sam dužan pomoć klubu u ovoj teškoj situaciji. U svojoj povijesti klub je bio i u težim situacijama no vraćao se dobrom organizacijom i radom pa se nadam da ćemo i mi to uspostaviti u narednom periodu - kazao je Nazor.

Sportski direktor 'žutih' Damir Tvrdić potvrdio kako je su Nazor i klub potpisali ugovor na tri godine.

- Nazor je bio naš prvi izbor. Dokazao se u radu s mladim igračima, radi se o najperspektivnijem našem treneru. Nazor će uz sve ono za što je zadužen biti aktivno uključen i u omladinski pogon, zajedno ćemo on i ja slagati i tu križaljku. Ima i tu jako puno posla. Okrećemo se našem bazenu, i igrački i trenerski. Da bismo to napravili moramo ojačati temelje kluba, a to su djeca i omladinski pogon - kazao je Tvrdić koji je najavio i kako bi s uskoro moglo znati više o rosteru za sezonu.

- Opet se baziramo na naše podneblje, naš grad, naše igrače. Pokazat će to sljedeći dani. Sve radimo u dogovoru s trenerom, zato smo ga i čekali - rekao je Tvrdić, a nadovezao se Nazor.

- Rekao sam svoje želje sportskom direktoru, to je ono na čemu ćemo raditi ovih dana. Neozbiljno bi bilo govoriti o imenima dok ih nismo potpisali. Moramo imati konkurentnu momčadi za A-1 ligu.

Linker
23. rujan 2024 05:21