PREDSTEČAJNA NAGODBA

KK Split će se ipak pokušati spasiti: 'Košarka u Splitu ne smije nestati'

Glavni je cilj s vjerovnicima se nagoditi oko dugovanja. Prema procjenama oni bi se trebali "oprostiti" sa više od 50 posto dugovanja jer Grad nema novca da bi pokrio 26 milijuna kuna dugova
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 25. rujan 2013. 13:21

Zaključak sa još jedne maratonske sjednice Gradskog vijeća glasi da će se KK Split pokušati spasiti i to kroz predstečajnu nagodbu koja je otvorena prije nekoliko dana.

“Stečaj nije najgore rješenje nego bi najgore rješenje bilo nestanak košarke u Splitu. Klub smo zasad spasili, ali je pitanje ima li ga smisla spašavati”, ustvrdio je gradonačelnik Ivo Baldasar.

On je dao prijedloge koje su vijećnici jednoglasno usvojili iako je glasovanju prethodila dugotrajna, na trenutke i mučna rasprava u kojoj je bilo puno demagogije i politikanstva.

Taksativno zaključci su sljedeći:

1. Prihvaća se informacija o stanju u sportsko dioničkom društvu KK Split kojim je završen proces preoblikovanja kluba te informacija da je pokrenut postupak predstečajne nagodbe kluba.

2. Obvezuje se uprava š.d.d. KK Split da prijedlog plana sportskog i financijskog restrukturiranja dostavi Gradskom vijeće, s naglaskom na dio na koji se odnose obveze grada Splita.

3. Vezano uz stanje u KK Split pozivaju se pravne institucije RH da ispitaju postoje li eventualne nepravilnosti.

Zapravo je glavni cilj s vjerovnicima se nagoditi oko dugovanja. Prema procjenama oni bi se trebali “oprostiti” sa više od 50 posto dugovanja jer Grad nema novca da bi pokrio 26 milijuna kuna dugova. Ako vjerovnici to ne prihvate klub neminovno ide u stečaj.

Tad bi se osnovao novi klub, to je rješenje koje se drži u rezervi.

Grad je spreman do kraja godine financirati klub: milijun kuna platiti banci i još milijun kuna klubu da preživi.

Za sljedeće dvije godine Hypo banci bi trebalo platiti dva milijuna kuna te još petsto tisuća za ostale dugove. Ali Grad bi preuzeo plaćanje 1,5 milijuna kuna dok bi klub morao pronaći preostalih milijun kuna...

Linker
22. rujan 2024 07:22