Nikola Vilic / CROPIX
SPASILI SE OD PROPASTI

KK Split izbjegao stečaj, Grad kupuje dionice Žutih u vrijednosti 3 milijuna kuna!

'Svakodnevno se javljaju kupci dionica, uglavnom političari, jer imaju mukte mediijsku prezentaciju. Kupili su dionicu od 250 kuna, a promidžba u medijima košta 10 tisuća kuna'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. prosinac 2012. 14:46

Gradonačelnik Splita Željko Kerum nezadovoljan je dosadašnjim tijekom privatizacije košarkaškog kluba Split.

- Sramota je da ljudi koji imaju love kupuju po jednu dionicu od 250 kuna. Jasno mi je da građani kupe jednu dionicu, ali oni koji imaju para trebali bi kupiti 100 tisuća kuna dionica. Ja bi zabranio onima koji imaju novaca da kupuju po jednu dionicu. U zadnje vrijeme se svakodnevno javljaju kupci dionica, uglavnom političari, jer imaju mukte mediijsku prezentaciju. Kupili su dionicu od 250 kuna, a promidžba u medijima košta 10 tisuća kuna. Grad treba dati podršku klubu, gradske firme i partneri kluba prema svojim mogućnostima trebaju pomoći košarkašima. Ovaj način na koji se krenulo davat promociju za 250 kuna je nekorektno. Grad Split mora pomoći KK Splitu kao što je pomogao i Hajduku - rekao je Kerum.

Gradsko vijeće ipak je jednoglasno prihvatilo da se s iznosom od tri milijuna kuna pomogne Splitu ( Podrug je bio suzdržan), pa će sada vodsto kluba s Gripa morati s vjerovnicima dogovoriti kako nadoknaditi preostali iznos, odnosno uvjeriti ih da umjesto novaca uzmu dionice žutih. prenosi Dalmacijanews .

Uoči sjednice Gradskog vijeća podršku Žutima pružio je RNK Split. Slaven Žužul i društvo usput su kupili 101 dionicu...

Related content

Linker
21. rujan 2024 21:45