NEMOGUĆI POTEZI

Izludio pa oduševio trenera: Pogledajte sjajne finte i driblinge Stepha Curryja!

Playmaker Golden Statea prvo je trzajem poslao Paula visoko u nebesa da blokira šut do kojeg nije došlo, a zatim se drblingom iza leđa izvukao iz nemoguće situacije
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 09. ožujak 2015. 17:51

Stephen Curry nije impresionirao statističkim učinkom u pobjedi Warriorsa protiv Clippersa - od trenutno vodećeg kandidata u MVP poretku (barem po službenom blogu NBA lige) očekuje se više od relativno skromnih 12 poena i 4 asistencije na utakmici.

No, kad netko ubacuje koševe na način na koji je to uradio Curry u nedjeljnoj utakmici, količina postaje nešto manje važna. Playmaker Golden Statea oduševio je s dva poteza - prvo je trzajem poslao Chrisa Paula visoko u nebesa da blokira šut do kojeg nije došlo, a zatim se drblingom iza leđa izvukao iz nemoguće situacije u kojoj su na njega nasrnula trojica igraća Clippersa. Naravno, nakon oba poteza uslijedili su i hladno pogođeni koševi.

Trener Warriorsa Kerr nakon utakmice kratko je rekao: 'Više me ne iznenađuje ništa što uradi na terenu.' Ne bismo se složili s Kerrom, jer sudeći po njegovoj reakciji, itekako mu nije bilo jasno što Curry izvodi prilikom driblanja trojice - prvo je poludio, pa se oduševio. Valjda je onda normalno da se nakon utakmice pravi da je sve to već vidio. Mi sigurno nismo.

Linker
22. rujan 2024 11:05