Danijel Jusup

 PAUN PAUNOVIĆ/Cropix
MAJSTORICA NA VIŠNJIKU

Jusup: Svi zajedno moramo biti ratnici. Igrači, mi na klupi i navijači moramo igrati svaki posjed

Zadar i Split u posljednjoj utakmici finalne serije (20.00) odlučuju o prvaku Hrvatske
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 02. lipanj 2024. 08:42

Zadar se nakon poraza i vodstva Splita 2-1 u finalnoj seriji za naslov košarkaškog prvaka Hrvatske, uvelike “nabildao” samopouzdanjem i uvjerljivo protutnjao Gripama, poput orkanske bure. Odveli su priču natrag na Višnjik do majstorice sa Žutima, koje će dočekati do posljednjem mjesta popunjen Krešin dom.

Ulaznice su praktički “planule” preko noći noć, mnogi su, očito, poželjeli biti dio mogućeg slavlja u kojem će - kao u svim dosadašnjim utakmicama, ne samo u finalnoj seriji - momčad Zadra grleno pratiti navijačka skupina Tornado. Bili su na utakmicama kući i u gostima, uz svoj Zadar, posebice na domaćem parketu čak kad se u dvorani nalazilo ne više od petstotinjak najvjernijih poklonika košarke i kluba. Njihova bučna potpora s tribina neće izostati ni ovaj put te će biti od iznimne važnosti...

Evo i zašto:

- Jedna teška utakmica je iza nas, na svu sreću pobijedili smo u Splitu i vratili seriju u Zadar. Zahvaljujem navijačima na podršci, stvarno su naš šesti igrač, jer publika i mi smo jedna sinergija u ključnim trenucima, dakle u svim dosadašnjim rezultatima, ne samo u ovoj pobjedi, nego u sezoni - kazao je Danijel Jusup.

Božić se stigao i odmoriti

Pred trenerom Zadra je sada, ponovimo, prigoda da se izjednači s Rudolfom Jugom i Veljkom Mršićem koji su u istoj sezoni prigrlili, odnosno podarili Zadru Kup i prvenstvo Hrvatske.

- Nova utakmica je pred nama, nula prema nula je, i mi i navijači moramo doći u prvom redu boriti se. Hoću reći da moramo skupa igrati svaku obranu, svaki skok, svaku osvojenu loptu, isto tako i navijači s nama. Ne dolazimo svi skupa, ono što se kaže da bismo pivali, pivat ćemo kad sve završi na kraju kako treba. Prvo moramo svi zajedno, kažem, igrači i mi publika boriti se za svaku loptu i igrati. Jednostavno, moramo svi skupa biti ratnici, mi na klupi, igrači i navijači - kazao je Jusup.

image
ZVONKO PAVIC Cropix

Svi koji su pozorno pratili ogled koji je Zadranima donio poravnanje, u prvi plan je nedvojbeno iskočio učinak Luke Božića. I to nije ništa novo, jer njegove minute provedene na parketu gotovo u pravilu dosežu četrdeset, posljednja je pak bila velika iznimka, uspio je odmoriti nepunih pet minuta. Ako se zaviri u statistiku te ocjenu učinka, iza njega, viđenim, strše Lovro Mazalin i Arijan Lakić.

Već dobili jednom u Zadru

Pod obručima je Mazalin rješavao puno toga, dok je Lakić - ako je nekome promaklo - posve “isključio” Shannona Shortera koji je izgledao potpuno blijedo. Ni u tragovima nije to bio onaj Amerikanac koji je u trećoj utakmici lakoćom - preko Božića, Marka Ramljaka i Karla Žganeca - napade svoje momčadi rješavao šutevima za tri poena. Nedvojbeno, još jednom će se morati pozornost posvetiti upravo Shorteru, ali i pripaziti na ostale koji mogu napraviti nered u zadarskoj obrani, kao što su Vito Kučić i Boris Tišma...

- Čeka nas ta peta utakmica finala, mi, cijela ekipa jedva to čekamo. Vidimo da je rasprodana dvorana i sigurno ćemo dati više od sto posto svojih mogućnosti. Trebamo se kao prvo malo odmoriti i dalje treba vidjeti što moramo popraviti, što smo griješili i što trebamo napraviti. Pripremamo se kao za svaku utakmicu, ne trebamo razmišljati unaprijed, nego korak po korak, napad po napad, obranu po obranu i da igramo polako i smireno. Jer to nas je i dovelo do ovoga - rekao je Lakić.

Više nego uvjerljiva pobjeda 84:55 u petak sve govori, tako da bilo kakvo osvrtanje na ono što je bilo nema prevelike potrebe, nego upravo onako kako je naglasio Jusup: “Nula nula je!” A opreza nikad dosta, posebice jer Žuti, za razliku od posljednjeg susreta na Gripama, nemaju nikakav pritisak. Uostalom, njihov trener Slaven Rimac je kazao kako su u seriji već jednom dobili u Zadru. Opet, s druge strane, zadarski navijački puk se pita: “Kako smo uopće od Splita mogli izgubiti dvije utakmice?”

Sad se igra odlučujuća peta...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. lipanj 2024 07:51