AFP
NAJVEĆA SENZACIJA SP-a

Hrvati šokirani: 'Znali smo da su atlete, ali nismo imali pojma da znaju šutirati!'

'Nema koristi da sada plačemo zbog toga. Nakon ovog poraza sve će biti drugačije'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 01. rujan 2014. 19:25

Kruno Simon je promašio tricu za produžetak.

-Želio sam ih zbuniti u `pick and rollu`. Centar je iskočio i morao sam šutirati preko njega. Nema koristi da sada plačemo zbog toga. Nakon ovog poraza sve će biti drugačije, ali ne smijemo puno razmišljati o njemu.

Damir Markota je odao priznanje afričkoj reprezentaciji.

- Znali smo da su brzi i odlično skaču, ali i ne da su tako dobri šuteri. Od prve minute su igrali kako su htjeli i pokazali da su ozbiljna momčad. Naša igra se oslanja na vanjski šut, ali danas nisu ulazili. Ovo nam je dobra opomena, nadam se da se neće ponoviti.

Luka Žorić je imao pomiješane osjećaje. Niti jedan nije bio dobar.

- Ne znam jesam li više ljutit ili razočaran. Zaslužena pobjeda Senegala bez obzira što smo pojedinačno bolji igrači. Oni su bili momčad. Ne bih rekao da smo ih podcijenili, ali je točno da smo igrali lošu obranu. Moramo analizirati u čemu smo griješili, počevši od obrane, ali rezultat moramo što prije zaboraviti.

Roko Ukić je detektirao jedan od problema koji se javlja iz utakmice u utakmicu.

- Ponavlja se isto, kada smo dobri možemo svakoga dobiti, kada smo loši izgubiti od bilo koje momčadi. Senegal nas je uveo u svoj ritam, ponovno smo s pozicija „četiri“ i „pet“ primili tridesetak koševa što pokazuje da smo svi zajedno mekani u unutarnjoj obrani. Preuzimali su nas pa „pick and roll“ sa Simonom nije prolazio. Kasnije smo postali nervozni, puno promašivali i ponovno se pokazalo kada favorit ne uđe čvrsto u utakmicu da mu uđe voda u uši.

Linker
21. rujan 2024 21:57