JUNAK EL CLASICA

Hezonju napokon pohvalio trener: 'Mario je poseban, a budućnost mu je fantastična'

Katalonski Sport je izvedbu protiv Reala označio kao "kraj Hezonjinog teškog putovanja kroz pustinju", objasnivši da ništa ne uzdiže duh kao odlična partija protiv rivala
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. travanj 2015. 23:58

Real Madrid postaje omiljena mušterija Marija Hezonje. Košarkaški “clásico” očito izvlači najbolje iz 20-godišnjeg Dubrovčanina, koji je u četvrtak u domaćem trijumfu protiv Madriđana utrpao 15 poena, uz pet trica iz šest pokušaja.

Prije dva mjeseca, Hezonja je na Realu ostvario euroligaški učinak karijere, a sada je Barcelonu odveo do “pobjede ponosa”, kako ju je jutro kasnije nazvao Mundo Deportivo. Samo 17 minuta na parketu bilo je dovoljno da najmlađi igrač prodrma momčad Xavija Pascuala, koja je poslije prve četvrtine imala -8. “Klupa je napravila razliku”, izvještava službena stranica Eurolige, a tu je ocjenu prihvatio i trener.

- Iako smo imali loš početak, preokrenuli smo situaciju uz velik trud. Hezonja je poseban igrač koji puno radi na sebi i zato se oslanjamo na njega. Pred njim je fantastična budućnost. Bili smo vrlo kompetitivni protiv jedne od najboljih momčadi u Top 16. Ako nastavimo igrati ovim intenzitetom, bit ću jako sretan - rekao je Pascual.

I Laso ga pohvalio

Hezonju je nahvalio i Realov trener Pablo Laso, priznavši da njegovi igrači nisu imali protuotrov za hrvatskog reprezentativca.

- Utakmicu su odlučili detalji, a Hezonja je bio zbilja motiviran protiv nas - komentirao je Laso.

Junak domaće momčadi podsjeća da je pobjeda važna jer je Barcelona osigurala prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

- Uvijek je fenomenalno svladati Real, a još je bolje napraviti to na ovakav način. Sada se moramo pripremiti za play-off, to su ipak najvažnije utakmice u sezoni. Uz naše navijače, sve je moguće - poručuje Hezonja.

Velika šuterska večer “el nińa” kojega skautira pola NBA lige krucijalna je i za njegovo samopouzdanje, jer je Hezonja nakon slabe izvedbe u finalu Kupa kralja protiv Reala (71-77) dugo bio u sjeni. Kako su se u momčad vraćali Navarro, Abrines i Oleson, tako se njegova minutaža topila. U zadnje tri utakmice u prvenstvu nije ubacio nijedan koš.

Izlazak iz pustinje

Zbog toga je katalonski Sport izvedbu protiv Reala označio kao “kraj Hezonjinog teškog putovanja kroz pustinju”, uz objašnjenje da ništa ne uzdiže duh kao instrumentalna partija protiv zakletog rivala. “Super Mario se ponovno pojavio. Iskočio je u savršenom okruženju, protiv idealnog suparnika i u pravo vrijeme. Klub treba njegov karakter i drskost”, dodaju u Sportu. Zaključak su zaokružili još jednom pohvalom Xavija Pascuala.

- Hezonja je naš projekt jer smo sigurni da će ispisati zlatne stranice. Uvijek mu moramo pomoći da bude na 100 posto svojeg potencijala, ne smije ostati u sredini. Njega ne zadovoljava da bude ‘normalan’ igrač, predodređen je da bude jedinstven - zaključio je Pascual.

Linker
22. rujan 2024 10:28