BRILJIRAO PROTIV REALA

VIDEO: Pogledajte kako je Mario Hezonja oduševio Danija Alvesa i Neymara

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 03. travanj 2015. 12:17

Clásico u znaku Dubrovčana! Ante Tomić i Mario Hezonja igrali su glavne uloge u Barceloninoj pobjedi protiv Reala (85-80) s kojom su se Katalonci izjednačili prema broju pobjeda s Madridom na vrhu skupine.

Hezonja je nakon desetodnevnog smrzavanja u hladnjaku Xavija Pascuala napokon dobio priliku, ali je svojom igrom protiv najvećeg suparnika, a ne samo talentom, zaslužio i više od 17 minuta, koliko je igrao. U četiri završne minute prvog poluvremena pogodio je dvije trice, u sljedećoj četvrtini zabio devet koševa (trice 3/4). Impresivna je lakoća kojom je u važnoj utakmici trpao trice, a istaknuo se i pod svojim košem.

Blokadom na Carrollu ili, primjerice, zajedničkom obranom s Tomićem na Ayonu kada je blokada upisana višem i starijem Dubrovčaninu. Sjajne su to vijesti za Perasovića i sve oni koji s trncima dočekuju ljeto i EP koji Hrvatska započinje u Zagrebu.

- Važna pobjeda, posebno jer se radi o Madridu. Željeli smo nadoknaditi razliku iz prve utakmice (-24), ali uvijek je sjajno pobijediti Real. Sretni smo, ali sada se moramo pripremiti za četvrtfinale i najvažnije utakmice sezone. S ovom publikom bit će čudesno, izjavio je Hezonja.

Pascual kao da je radio protiv sebe (ili ima neku skrivenu agendu) kada je sinoć iznimno inspiriranog 19-godišnjaka držao na klupi od 31. do 38. minute. Vratio ga je u igru pri 78-77 i Barcina prednost je narasla do konačnih +5. Hezonjin učinak je 15 koševa (trice 5/6), uz dva skoka i jednu blokadu. Što bi tek bilo da je dobio više minuta… Možda i zbog takvog statusa već ovoga ljeta odleprša u NBA. Nema sumnje da će biti visoko na draftu.

Tomić napokon nije bio jedini koji se “tukao” s realovcima pa mu je ostalo daha i za kvalitetnu završnicu te važan koš za 82-78. Ukupno po osam koševa i skokova, četiri asista, jedna blokada za 23 minute - najbolji na utakmici.

Hezonjini potezi oduševili su i kolege iz nogometne sekcije Barcelone. Brazilci Dani Alves i Neymar redoviti su gosti na utakmicama Barcelone, a Hezonja je svojom igrom protiv Madriđana oduševio Brazilce...

Linker
22. rujan 2024 10:36