LETEĆI ČEH

Europsko zakucavanje sezone: Pogledajte kako je Vesely uništio Mirzu Begića!

Vesely igra sve bolje, statistika je impresivnija iz utakmice u utakmicu, a pod svjetla pozornice vratio se i segment njegove igre koji košarkaški fanovi najviše vole - brutalna zakucavanja
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 07. veljača 2015. 13:23

Jan Vesely poznat je po moćnim zakucavanjima. 24-godišnji Čeh zanat je ispekao još kao tinejdžer u Partizanu gdje je zbog svojeg "nema predaje" pristupa i atraktivne igre iznad obruča postao miljenik temperamentne beogradske publike.

2011. godine kao 6. pick na NBA draftu izabrali su ga Washington Wizardsi, no tamo se u tri naredne godine nije uspio nametnuti kao prva opcija pod košem. Stoga se Čeh proteklog ljeta vratio u Europu gdje se u dresu turskog Fenerbachea vraća u nekadašnju formu.

Kako sezona odmiče, Vesely igra sve bolje, statistika je impresivnija iz utakmice u utakmicu, a pod svjetla pozornice vratio se i segment njegove igre koji košarkaški fanovi najviše vole - brutalna zakucavanja. U dramatičnoj pobjedi nad Laboral Kutxaom 213 cm visoki Vesely se odrazio gotovo na rubu reketa i silovito zakucao preko još većeg Begića. Kao što bi rekli američki komentatori - nema boljeg nego kad jedan div zakuca preko drugog.

Linker
22. rujan 2024 03:03