SAMO NEBO JE GRANICA

HRVATSKI WUNDERKIND Zbog Marija Hezonje ćemo se uskoro buditi usred noći

Ako imate prilike, pogledajte svaku Hezonjinu utakmicu.. I svaku koju će ovo ljeto odigrati za Hrvatsku. Mario Hezonja više neće biti 12. igrač, on će biti velika uzdanica
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. veljača 2015. 21:39

U nedjelju je u razbijanju Manrese šutirao trice 8-8, bila su to sva njegova 24 poena. Četiri dana kasnije u teškom porazu od Reala (minus 24), u šestom kolu Top 16 faze Eurolige, uspio je ubaciti 22 poena, a pri tome je trice šutirao 5-9. I tri je zabio u samo jednoj minuti.

Uz parket madridske dvorane, koja se sada zove Barclaycard Center, natiskali su se NBA skauti. Iako je doba kad se sveučilišna sezona zahuktava, podatak da je Mario Hezonja, potencijalno najviši europski pick na NBA draftu ovo ljeto, u nedjelju šutirao trice 8-8, natjerala je sve da u četvrtak budu u Madridu. Ono što su vidjeli nije ih moglo razočarati.

Prema posljednjim prognozama nadolazećeg NBA drafta, Mario Hezonja je ili deveti ili deset pick, ovisno o prognozi. Prema DraftExpressu, Hezonja je deseti, iako kod Jonathana Givonyja koji stoji iza ovog drafta, mnogo toga ovisi i o agentu koji stoji iza igrača. Teško je reći u kojem je odnosu s Arnom Tellemom, čovjekom koji se od sada brine o Hezonjinoj karijeri i koji je, prema mnogima, najveće jamstvo da će Mario Hezonja izaći na ljetošnji NBA draft, štoviše, da će na njemu biti vrlo, vrlo visoko.

- Da sam na sveučilištu, bio bih prvi pick drafta! Ovako sam, ostajući u Europi, izabrao teži put - nedavno je kazao Hezonja.

Otkako je krenuo u košarkaške vode, Mario Hezonja uvijek je oko sebe privlačio razmišljanja. Njegov je talent nesputan, njegova volja za radom iznimna, njegove izjave daleko od bilo kakvih stereotipa. On je zvijezda. Prvi i posljednji dojam.

Kad je ovo ljeto Kostas Papanikolaou otišao u NBA, činilo se da je time minutaža Marija Hezonja prestala biti predmet spora. Međutim, Barcelona je brže-bolje potpisala Deshauna Thomasa, a koliko je Pascual imao upitnika oko Hezonje, postalo je jasno kad je Barcelona, shvaćajući da je Juan Carlos Navarro sve češće ozlijeđen, potpisala povremenog reprezentativaca Francuske Edwina Jacksona. Od obojice je Mario Hezonja, već sada, bolji igrač.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Linker
22. rujan 2024 09:58