Ronald Goršić/CROPIX
PARTIZAN - CEDEVITA

DERBI VISOKOG RIZIKA Dodatno osiguranje: U Pionir stiže i MUP Srbije!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. studeni 2012. 14:57

Nakon što je Zvezda jučer gostovala u Draženovu domu, Cedevita ide Partizanu u Pionir. Što u vremenu kad su odnosi između Hrvatske i Srbije na najnižim granama još od rata, izaziva posebnu pozornost. Ne samo iz sportskog aspekta, koji je prilično jak budući da su Partizan i Cedevita glavni pretendenti na dvije euroligaške ulaznice koje se dijele u regiji, već i zbog političkih razloga koji su opet postali neizostavni uoči naših okršaja s “njima”.

Nakon oslobađajuće presude generalima koja je Hrvatsku bacila u euforiju, a u Srbiji izazvala ogorčenje, Partizan je okršaj s Cedevitom proglasio “utakmicom visokog rizika”. Zatražene su dodatne mjere osiguranja koje će u Pionir poslati MUP Srbije, a dobra je vijest što su navijači Cedevite odlučili ne putovati u Beograd...

Jedan od onih kojima će biti posebno teško je Predrag Šuput, srpski krilni centar Cedevite, koji je od '04. do '06. “živio dječački san” igrajući za Partizan. Sad, pak, u Pionir dolazi kao gost, i to s hrvatskim klubom, pa bi i on mogao biti dočakan “na nož”.

Šuput je svjestan svih okolnosti, no, kao profesionalni sportaš zna što je najvažnije:

- Čeka nas košarkaška poslastica. Svi znaju što ove sezone znači ABA liga i da se preko nje dolazi do Eurolige. Dvorana će, mislim, biti puna, a naboj prilično jak. Moramo se znati s tim nositi, ne smijemo padati u igri kao protiv Milana jer i Partizan kažnjava svaki prazan hod.

Kad je on igrao u Partizanu, nitko iz današnje Vujoševićeve momčadi nije bio punoljetan. Cedevita je, pak, puna iskustva, zrelija...

- Jesmo, iskusniji smo, ali i kvalitetniji. Iako je njima mladost ujedno prednost, pogotovo na domaćem terenu gdje lete 40 minuta na krilima navijača. Gledao sam dosta Partizan, protiv Bešiktaša je iskoristio kratko opuštanje protivnika, dok je od Bamberga izgubio dobiveno u posljednje tri minute. S njima treba igrati čvrsto, zatvoriti im napadački skok, a svi moramo dati više, i petorka, i klupa. Od 12 igrača, 10 treba odraditi svoj posao. Rijetko smo do sada uspijevali u tome, no, kada jesmo, kao protiv Caje Laboral ili Žalgirisa, odigrali bismo stvarno dobru utakmicu.

Linker
24. rujan 2024 15:19