Goran Mehkek / CROPIX
EUROLIGA

CEDEVITA -LIMOGES 102-83 Napadačka rapsodija prvaka Hrvatske za nadu u Top 16

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 28. studeni 2014. 22:21

Cedevita je u velikom stilu ostala u igri za Top 16 Eurolige. U košarkaškoj fantaziji hrvatski prvak potukao je brojne klupske rekorde, a Limoges nije imao šanse (102-83).

Prvi put ove sezone doživjeli su da im zahtjevna zagrebačka publika (2700) na nogama skandira, zahvalili su im atraktivnim dodavanjima i moćnim zakucavanjima.

Put prema drugoj pobjedi utabao je skoro savršeni šut. Bila bi to perfektna dionica da Pilepić nije promašio jednu tricu, ali tko smije prigovoriti kada se promaši samo jedan šut. U prvoj četvrtini Cedevita je dvice gađala 7/7, trice 5/6. Šuterska bajka produžila se na cijelu utakmicu (65 posto za dva, 57 posto za tri), a kada je u nastavku podignuta razina obrambene igre bilo je jasno da oba boda ostaju doma.

U napadu je prolazila svaka ideja, a 13 trica, 31 asistencija i 34 skoka potkrepljuju dojam da se u Draženovom domu prikazivao festival košarke u Cedevitinoj izvedbi. Francuskom prvaku nije pomoglo niti 15 trica, dvije više od domaćina.

- Sretan sam što smo `stotku` prebacili uravnoteženim napadom, vanjskom i unutarnjom igrom. U obrani smo mogli manje oscilirati. Valja reći i da nam je suparnik dozvolio da igramo svoju igru, a posebno me raduje da smo uvjerljivo dobili skok (34-20), procijenio je Jasmin Repeša.

U novoj vrhunskoj utakmici centar Miro Bilan (24 koša, 8 skokova, 3 asista, valorizacija 34), zaostao je samo dva indeksna boda za MVP-em kola Marjanovićem.

- U Europi ne postoji ništa iznad Eurolige, guštam natjecati se protiv najboljih centara.

Fran Pilepić je u šuterskoj 'zoni'. Za 21 koš potrošio je deset lopti (2/3 za dva, 5/7 za tri) i trebalo mu je 18 minuta. Većinu je zabio na Ukićeve asistencije (ukupno 9). Dvoznamenkast je bio i Gordić (11, trice 3/3, 7 asista), a srčani 19-godišnji Karlo Žganec je uz devet koševa imao i deset skokova (pet napadačkih).

Linker
19. rujan 2024 00:09