KK SPLIT

Dario Šarić korak do Gripa

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. rujan 2012. 15:42

Povod sastanka u žutom salonu bio je Grgurević, ali je sedmu silu zagolicala mogućnost da se momčadi priključi najbolji junior Europe Dario Šarić.

- Ne volim stvari prejudicirati, Dario ima proces koji mora proći. Međutim napravili smo korak u tom smjeru, u okviru onoga iza čega možemo stati, što nudimo njemu i obitelji. I prošle sezone smo pokazali da je mnogo mladih momaka u Splitu napredovalo, da imamo hrabrosti forsirati mlade. Dario bi nam prvenstveno košarkaški mnogo pomogao, ne bismo ga doveli zbog marketinga ili drugih razloga. Mi nemamo problema da razvijamo hrvatskog igrača godinu dana i da nemamo nikakve financijske koristi od toga. Dario je ipak najveći talent u hrvatskoj košarci nakon dugo, dugo vremena. Bila bi nam iznimna čast da ga mi možemo razvijati. To je igrač koji bi trebao gurati hrvatsku košarku i reprezentaciju idućih 15 godina, biti i uzor mladima, dovoditi navijače u dvorane - rekao je sportski direktor Vujčić.

- Mi ćemo sve napraviti do dođe, ali neke stvari pravno ne možemo prejudicirati. Ovdje je dobrodošao, svi ga željno očekujemo i radujemo se tome.

Dakle Šarić je na vratima, iako je zaintrigiralo ono 'pravno prejudicirati'. Naime zbog neispunjenja ugovornih obveza igrač Mario Filipović dao je Split na arbitražu HKS-a zbog čega klub ima zabranu registriranja novih igrača dok se ne podmire dugovanja prema njemu. Svi ostali igrači uz razumijevanje situacije u kojoj se klub nalazi pristali su na odgodu plaćanja uz čekanje okončanja procesa preoblikovanja.

Međutim kako je račun kluba blokiran u slučaju da se plati Filipovića odgovorni u klubu zaradili bi kaznenu prijavu čega je Filipović svjestan. Taj grop mora se odmrsiti prije početka sezone ABA lige (29. rujna) u suprotnom se Šarić (kao ni Vukušić, Kraljević te Filip Krušlin koji je zadovoljio na probi) neće moći registrirati za 'žute'. Prisjetimo se isti je igrač to isto prošle sezone napravio i Ciboni kada je 'vukovima' visio nastup u kvalifikacijama Eurolige.

Linker
24. rujan 2024 23:32