Peđa Milosavljević / CROPIX
PARTIZAN - CIBONA 73-64

Cibona sa samo dva raspoložena igrača nije imala šanse u Beogradu....

Partizan je na koncu slavio sa 73:64, a kako je već u sedmoj minuti bilo minus devet iz perspektive Cibone (10:19), Vukovi se, što je i priča ove utakmice, nisu mogli oporaviti
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. studeni 2014. 22:18

Da je Cibona odigrala bolju utakmicu u Beogradu, da nije imala samo dva igrača na vrhunskoj razini, Vladu Ilievskog i Marina Rozića, mogla je više učiniti na gostovanju kod Partizana. Partizan je na koncu slavio sa 73:64, a kako je već u sedmoj minuti bilo tih minus devet iz perspektive Cibone (10:19), Vukovi se, što je i priča ove utakmice, nisu mogli oporaviti od prilično blijedog prvog poluvremena.

U njemu je Partizan dobio sve što je htio, a Cibona je bila mlaka na Partizanovu agresivnost, nesupješna u čuvanju Nikole Milutinova u reketu i nespremna za energiju Ede Murića. Cibona je upala u žrvanj spore, rastegnute utakmice, čemu je kumovao i sudački kriterij u kojemu se sviralo sve i svašta. Da stvar bude sama po sebi čudnija, kad je Partizan otišao na 49:30, na svoju najveću prednost od 19 poena viška, i on, iako domaćin, upao je u istu zamku.

Ispunjeni Pionir tako nije vidio vrhunsku predstavu, a Vukovi su već u prvom dijelu zaostajali u skoku (12:18), ali su uspjeli za prvih dvadeset minuta izgubiti i ogromnih 13 lopti. Partizan je na poluvremenu imao 45:30. Pokušao je Slaven Rimac sačuvati od penala na startu utakmice Juru Lalića, pa je u petorci počeo Ante Žižić, no Lalić se nije snašao niti kad je ušao u igru, a kontrola reketa Cibonine visoke linije uvelike je usmjerila ovu utakmicu.

Jerel Blassingame i Vlado Ilievski odigrali su neke minute u paru uoči kraja poluvremena, ali Partizan je bio u naletu, a uz Lalića, posve izvan utakmice bio je i Damir Markota, kojega je mučila peta cijeli tjedan, pa je malo trenirao, a to se osjetilo u njegovoj igri.

Marin Rozić, kapetan ove momčadi, najavio je uoči odlaska da Cibona ide u Beograd po pobjedu, pa je te svoje riječi želio zorno predstaviti i na parketu. Kad je Partizan poveo tih 49:30 u 22. minuti, onda se Roziću priključio Vlado Ilievski, koji je znao od Ciboninog napada napraviti smisleniji sustav od onoga kojim je do tada neuspješno rukovodio Jerel Blassingame. Usput, Ciboni je pomogla i energija Marka Jagodića Kuridže, pa i Filipa Krušlina, nešto je dao u svojoj minutaži Tomo Gabrić, pomogao je i Ante Žižić i Cibona je postala momčad koja igra bolju košarku na parketu.

Međutim, kad su Vukovi stigli do 52:61 u 31. minuti, imali su dva napada za pretvoriti ovu utakmicu u vrlo aktivnu što se tiče rezultata po njih, no promašili su oba. Tada već prilično iscrpljeni Ilievski i Rozić morali su na kratko na klupu, a kad su se vratili, tri minute nakon što je Cibona stigla do tih minus devet, Partizan je već imao, preko Milutinova i 67:53.

Jerel Blassingame je još nešto pokušao isčupati, pa je pogodio koš-faul, stavio i dodatno bacanje za 60:68, što je bilo najmanje na što je stigla Cibona, ali je stvari u mirne vode za Partizan odmah vratio tricom Milan Mačvan.

Konačno, Cibona je ostala ispod deset razlike, iako, da je bila žustra i odlučna kao u prvom dijelu, s obzirom na ne baš uvjerljivi Partizan, Vukovi su doista u Beogradu mogli tražiti i pobjedu. Ovako su ostali na tri pobjede u devet kola, a sljedeći vikend stiže pod Toranj Metalac, što je utakmica koju Cibona mora dobiti ako ne želi u žrvanj borbe za opstanak

Linker
22. rujan 2024 05:24