Peđa Milosavljević / CROPIX
ABA LIGA

Kreće život bez Jarela Blassingamea, Cibona na gostovanju kod Igokee

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. prosinac 2014. 11:40

Nakon što su sredili Metalac, doduše, tek nakon dva produžetka, Vukovi će večeras od 21 sat u Laktašima igrati drugu utakmicu pokera od četiri iskušenja , koja bi trebala trasirati ovu sezonu.

Večeras će na meniju biti Igokea, možda i najzahtjevniji zadatak za Slavena Rimca i njegovu momčad. Iza je još domaćinstvo MZT-u i gostovanje kod raspadnutog Levskog, koji tom prigodom zbog kazne neće imati ni pomoć svojih navijača.

Sve to, naravno, znači da bi večerašnji sraz s Igokeom trebao biti onaj ključan za ozbiljni niz Vukova, niz koji bi ih mogao nakon polovice Lige dovesti i među šest najboljih...

- Igokea je promijenila trenera uoči prošlog kola, a dolaskom Željka Lukajića promijenili su i igru. Novi je trener startao uvjerljivom pobjedom, doduše, igrali su s Levskim koji nije bio u osobitom stanju, ali su se svakako napunili samopouzdanjem. Mi, pak, igramo prvu utakmicu bez Jerela Blassingamea i tek trebamo vidjeti kako će se to odraziti na nas - kazat će Slaven Rimac.

Povući će Vlado Ilievski, za njega Rimac zna da je spreman preuzeti uzde prvog playa ove momčadi, a i Cibona je na dobrom putu da s Ilievskim potpiše fiksan ugovor do svršetka sezone.

- Znam da su obavljeni razgovori, uskoro se očekuje i formaliziranje tih dogovora na obostrano zadovoljstvo - potvrđuje Rimac da će na Ilievskog moći računati do ljeta.

No, odlaskom Blassingamea puno veću priliku dobit će Dominik Mavra.

- Spreman sam i pokušat ću iskoristiti priliku. Za mene je važno da odradim sve ono što se od mene zahtijeva u obaveznom dijelu i to treba biti osnova, a sve drugo će doći, toga se ne bojim - kaže mladi Zadranin u dresu Vukova.

Rimac je još podvukao da je ovo i idealna prilika u kojoj se treba izboriti za svoju šansu.

- Otkako smo ovdje, mlade igrače priprema se za priliku koja će im se ukazati i važno je da, kad se to dogodi, budu pravi.

Igokea je ove sezone sastavljena od iskusnih igrača, pa Vukove u Laktašima ne čeka lagan posao. Opet, Igokea ni po čemu ne bi trebala biti bolja od Cibone, barem dok je pod Tornjem još uvijek Damir Markota. A tu će biti, ako se nešto neplanirano ne dogodi u međuvremenu, barem do 15. siječnja.

Upozorio je još na nešto Rimac.

- U utakmicama u kojima je kvaliteta bila na našoj strani, u sudarima s, nazovimo to, malo slabijim momčadima, Blassingame je bio taj koji je znao čupati pobjede.

Sada to neće biti slučaj, od subote u 21 sat igrat će neka druga Cibona. Cibona bez Jerela Blassingamea.

Linker
22. rujan 2024 06:59