CEDEVITA - ALBA 67:80

Cedevita upisala četvrti poraz u Euroligi, Alba iz Berlina slavila u Draženovu domu

Košarkaši Cedevite u susretu su 5. kola skupine B Eurolige pretrpjeli četvrti poraz izgubivši kao domaćini u KC "Dražen Petrović" od berlinske ALBA-e sa 67-80
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. studeni 2014. 22:21

Ako je netko pomislio da je Alba prilika za Cedevitu , mogao se uvjeriti u Draženovoj dvorani u petak da je ta šansa bila malo preoptimistična, jer Alba je slavila sa 80:67, ali i odigrala kud i kamo bolje od hrvatskog prvaka. Cedevita je izgubila i treću domaću utakmicu u skupini B, a u presotalih pet kola će tražiti malo čudo, plasman među 16 najboljih momčadi Eurolige.

Peto je euroligaško kolo, i ako s druge strane nije Maccabi, teško je očekivati da će vam se sučeliti momčad koja se nije dobro pripremila. Ne radi samo Jasmin Repeše ozbiljne i velike pripreme, radi to i ostali euroligaški treneri, Saša Obradović svakako. Problem za Cedevitu bio je da je igrala protiv momčadi koja je u stanju igrati jednako agresivno i u jednakom tempu, ako ne čak i duže, nego to radi Cedevita. Problem je bio i taj da je Alba, uza sve to, momčad s nešto većim talentom nego ga ima Cedevitina momčad. Jamel McLean i Reggie Redding su španeri, Leon Radošević je stigao u krug najboljih centara izvan NBA lige, a Cliff Hammonds i Alex Renfroe ovu momčad pametno vode. Čak i kad nema Marka Banića, nisu patili u rotaciji, jer se u svojim minutama 17-godišnji Moritz Wagner, iako slabašan, nije prepao.

Obradović je, pak, ciljao na loše strane Cedveite, recimo, na slabu pokretljivost visoke linije, što je u prvim minutama na svojoj koži osjetio Mario Delaš, kojega su njegovi napadači dva puta predribrali i kraj njega poentirali.

Međutim, Cedevita je jedini puta imala utakmicu u aktivi, kad se ukazalo nešto na što Obradović nije računao. A to je šut Tome Zubčia, koji je zamijenio Marija delaša. Zubčić je povezao tri trice, okrenuo rezultat i donio Cedeviti 23:19 na koncu prve četvrtine.

Međutim, Obradović je uralao na Reddinga zbog njegove obrane, ne zbog Zubčića, a time je uozbiljao i ostatak momčadi. U drugoj je četvrtini Cedevita uspjela ubaciti samo deset poena, a Alba je ušla u ritam koji je kontrolirala.

I kad se nakon povratka s velikog odmora činilo da je Cedevita podigla agreivnost u obrani, Alba je pokazala da i toga ima jače. Alba je još više stisnula, Repeša je rotirao u obrani, tražio neku ideju u napadu, nešto je pokušao na silu pogoditi Roko Ukić, ali je u 24. minuti Alba imala i 51:39, a u 28. i 57:43.

Cedeviti je ostao samo još jedan pokušaj. U posljednjoj dionici, bez Ukića na parketa, Cedevita je odigrala još srčaniju obranu, stigla je do 59:66 na šest minuta do konca i tada promašila tri vezana napada. Izmešu ostalog čistu, otvorenu tricu Ante Delaša za minus tri.

Alba je to, narvno, znala kazniti, a nakon što je prethodno brutalno pospremio jedan 'alley-up' Alex Renfroe je odigrao sjajnu zavrpnicu. Kad je zabio tricu za 74:63 na dvije i pol minute do konca bio je, zapravo, kraj nada za domaćina.

Ovim je porazom Cedevita ostala na dnu ljestvice skupine B sa samo jednom pobjedom. Doduše, ostalo je još pet kola do svršteka prvoga kruga i u njima se štošta može promijeniti, no Cedevita je računala u svim svojim planovima za Top 16 na ovu pobjedu. Iako, s obzirom na viđeno na parketu, nije bio realno

Linker
22. rujan 2024 01:38