Boris Kovačev / CROPIX
LIGA ZA PRVAKA

Cedevita pobijedila i Zagreb, Petrović nakon utakmice: Suđenje je bilo kriminalno

Gosti su imali u ovoj utakmici prekvalitetan šut da bi ih mi mogli pobijediti. Zaslužena pobjeda Cedevite - izjavio je trener Zagreba Mladen Erjavec
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2011. 11:52

Bila je to zapravo tek prva utakmica u nizu onih koje će ova dva trenutno najjača hrvatska, a ujedno i zagrebačka kluba, odigrati. I dobro je Aleksandar Petrović, trener Cedevite rekao nakon utakmice:

- Nama ova utakmica apsolutno ništa nije značila u nekom rezultatskom smislu, ali je bila izuzetno važna u psihološkom. Naime, nismo nikako smjeli dopustiti da nam Zagreb ode na 3-0 u ovoj sezoni jer bi tada bilo jako teško nam se vraćati u slijedećim susretima i motivirati.

Vjerojatno je i zbog toga Cedevitin trener bio toliko “nabrijan”, pa je već u 3. minuti kod vodstva njegove momčadi od 6:0, zaradio tehničku pogrešku. Doduše, nije se smirio cijelu utakmicu, no, njegov temperament je ionako teško kontrolirati.

Prenijela se ta psihoza oko ove utakmice, jer je to ipak bio susret pod povećalom, i na one glavne aktere - igrače. Primijetila se nervoza kod mnogih od njih. Zagreb je krenuo sa standardnom petorkom, dva centra Žorićem i Kasunom, no, vrlo brzo morao je trener Erjavec nešto učiniti s obzirom da su gosti otvorili sa 8:0. Izvadio je Erjavec Kasuna i umjesto njega na teren poslao beka Babića, pariravši na taj način gostima koji su čak većim dijelom utakmice igrali s čak pet ‘malih’, iako je Vukušić, kad je bio u igri, dominirao visinom i odigrao odlično. Zagreb je tu parirao najviše Žorićem, a kasnije i Heytveltom. U prvoj četvrtini Zagreb je zapravo izvukao sjajan rezultat bili su u minusu od samo dva poena. Pogotovo jer je Cedevita u osmoj minuti imala +10. Zagrebaši nikako nisu mogli ukrotiti Cedevitine bekove, sjajne Drapera i Wrighta.

U nastavku utakmice Simon je zaigrao na poziciji “četvorke” i to je već puno bolje izgledalo, s tim da su Mravi podignuli i obranu. Domaćin je prvi puta u vodstvo došao u 32. minuti, kada je bilo 75:74, a tricom Heytvelta otišli su Mravi i na 78:74 u 34. minuti.

No, to je bio samo izgleda trenutak slabosti ili nepažnje gostiju jer nakon toga slijedi njihova serija u kojoj su preko Wrighta i Rudeža došli do 85:82, tri i pol minute prije kraja susreta. U 38. minuti Heytvelt izlazi, a umjesto njega ulazi Žorić koji je nakon četiri osobne pogreške izašao krajem treće četvrtine, a Cedevita preko Rudeža i Baždarića postiže lake poena za 89:82. Tu je praktički priči bio kraj, Zagreb nije uspio napraviti čudo i pobijediti u utakmici u kojoj je bio inferioran cijelim tijekom. Trener Mladen Erjavec na kraju je rekao:

- Ključ je bio u prvom poluvremenu, kada nismo uspjeli zaustaviti Drapera i Wrighta. U drugom smo zaigrali čvršću obranu, iznenadili ih zonom i svojim pogreškama dali priliku Cedeviti da se vrati. Gosti su imali u ovoj utakmici prekvalitetan šut da bi ih mi mogli pobijediti. Zaslužena pobjeda Cedevite.

Aco Petrović je unatoč pobjedi, nakon utakmice emitirao zanimljivu izjavu...

- Znam da nije običaj komentirati suce nakon pobjede, ali moram reći da nisam zadovoljan suđenjem Radovića i Anzulovića. Sudili su kriminalno!

Linker
03. srpanj 2024 07:22