Boris Kovačev/CROPIX
CEDEVITA KREĆE U EUROPU

Božo Maljković uoči Žalgirisa: 'U Euroligi moramo biti osam puta bolji nego kod Splita...'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 09. listopad 2012. 19:45

Cedevitin euroligaški start uzbudio je i medije u Hrvatskoj. Dan prije odlaska u Kaunas, u prostoriju u Domu sportova natiskalo se rekordnih pet kamera.

- U Litvu se odlazi s dva osjećaja u duši. Putujemo u zemlju u čijem narodu košarka živi i važnija je od nogometa, i u kojoj se rađaju specifični igrači. Žalgiris financira ruski tajkun Vladimir Romanov koji je nadmašio sve Litavce i ne žali novca kod dovođenja igrača. Jedino je bilo nereda kada su u pitanju treneri - započeo je trener Božo Maljković analizu suparnika protiv kojeg igraju u četvrtak u 18.45.

- Za pobjedu u Kaunasu moramo biti osam puta bolji nego na gostovanju u Splitu. Ne znam jesmo li sposobni za to, ali znam da ćemo pokušati. Od početka sam nezadovoljan obranom, iako su neki mislili da to govorim kako bih održao “tonus” momčadi. Ne, to je istina, a nju sam dužan govoriti samo igračima. Vama mogu, ali i ne moram - iskren je u posljednjoj rečenici bio Maljković.

Iskoristio je priliku pa se osvrnuo na učestale teze da je Cedevita favorit u regionalnoj ligi.

- Najave sezone su orkestrirane i dogovorene, neozbiljne priče koje su podvale. Po čemu je Cedevitina momčad bolja od Cibonine; usporedimo reprezentativce, Amerikance… Neću gubiti vrijeme s time i prihvatit ću što god narod kaže. Želim da moja momčad bude sposobna nositi i breme favorita i status autsajdera, i moje je da jačam leđa igrača. Niti jednom klupskom kolegi, niti Repeši u reprezentaciji, nisam stavio omču oko vrata. Istinski mislim da u ABA ligi postoji pet favorita za osvajanje naslova.

Linker
24. rujan 2024 05:25