AFP
ACB.COM IZABRAO

Ante Tomić najbolji, Stanko Barać treći centar španjolske lige!

Usporedno s tim je Tomić izabran i u najbolju petorku sezone ACB lige, u kojoj, zanimljivo, nema niti jednog košarkaša Barcelone
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 14. svibanj 2011. 14:15

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić izabran je, po izboru službene internet-stranice španjolske košarkaške lige (ACB liga), za najboljeg centra ove sezone u španjolskim okvirima...

Ukupno je Tomić, centar madridskog Reala, skupio 60 bodova i tako osvojio prvo mjesto ispred Joela Freelanda iz Unicaje, koji je skupio 48 bodova, te drugog Hrvata, Stanka Baraća iz Caje Laboral, koji je na kraju izbora imao 45 bodova.

- Mislim da je bilo u konkurenciji još mnogo dobrih centara, koji su možda imali i kvalitetniju sezonu od mene. Pritom mislim i na Baraća koji je odlično igrao za Caja Laboral - rekao je za Acb.com Tomić.

Usporedno s tim je Tomić izabran i u najbolju petorku sezone ACB lige, u kojoj, zanimljivo, nema niti jednog košarkaša Barcelone. Uz Tomića u najboljoj momčadi su još: Marcelinho Huertas (Caja Laboral), Fernando San Emeterio (Caja Laboral), Jaycee Carroll (Gran Canaria) i Nik Caner-Medley (Estudiantes).

Barcelona je dobila zadovoljštinu u vidu toga da je za najboljeg trenera ACB lige izabran njihov Xavi Pascual.

Linker
07. listopad 2024 20:18