Drago Sopta / Cropix
INDIANA PACERSI

Indiana ovo ljeto kreće po Stanka Baraća

Čim se otvori tržnica, krenut ćemo u razgovore. Nije uopće upitno da je Barać spreman za NBA ligu. Radi se o jednom od boljih centara u Europi, kaže skaut Indiane
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 23. lipanj 2011. 17:27

Indiana Pacersi mogli bi se za sljedeću sezonu pojačati hrvatskim košarkaškim reprezentativcem Stankom Baraćem, objavio je Conrad Brunner koji piše blog na službenoj web-stranici kluba iz Indianapolisa...

Pacersi od 2007. polažu prava na Baraća kad je u pitanju NBA liga. Otada 24- godišnjeg centra Caje Laboral stalno drže na oku, posebno šef skauta Ryan Carr.

- On je moj 217 centimetara visoki brat - našalio se Carr.

- Posljednjih nekoliko godina sam razgovarao sa Stankom više nego s bilo kim drugim. Imamo sjajan odnos, stalno razgovaram s njim kako bih se uvjerio kroz što prolazi i kako se osjeća. On je sjajan dečko koji se razvio u stvarno dobrog igrača s kojim je zabavno pričati - dodao je Carr.

Brunner, ipak, navodi kako bi transfer moglo zakomplicirati nekoliko stvari. Prva je ta da je Barać u studenome produljio ugovor do 2015. godine što znači da bi Indiana morala platiti prilično visoku odštetu Baskima. Drugi problem je sve izvjesniji štrajk igrača u NBA ligi koji bi mogao odgoditi početak sezone.

- Čim se otvori tržnica, krenut ćemo u razgovore ne samo s njim, već i s njegovim klubom u Španjolskoj. Nije uopće upitno da je Barać spreman za NBA ligu. Imao je vrlo dobru sezonu. Radi se o jednom od boljih centara u Europi. Trebat će mu vremena za prilagodbu na NBA ligu, ali sigurno može postati kvalitetna zamjena, a nadamo se i više od toga - rekao je generalni menadžer Pacersa David Morway.

- On je centar sličan Raši Nesteroviču. Zna šutirati, ali je uspješan i u blokovima. Razumije kako se kretati na terenu. Nije najjači, ali njegov kvocijent inteligencije na terenu mu omogućava da bude na pravim pozicijama. Mislim da bi nam mogao pomoći i volio bih ga vidjeti ovdje, ali treba se poklopiti mnoštvo faktora - dodao je Carr.

Linker
07. listopad 2024 18:30