RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ABA LIGA

Plitka je Krka kad igra Prka! Vukovi do pete pobjede u sezoni, drugi puta svladali momčad iz Novog Mesta

Oopet je Cibonu do pobjede vukao 18-godišnji kapetan Roko Prkačin
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. siječanj 2021. 21:35

Cibona je i drugi puta ove sezone svladala Krku, sustigla je momčad iz Novog Mesta s pet pobjeda u zbroju, a kako je sada Cibona na 2-0 s Krkom u bilo kojem krugu ove dvije momčadi Cibona će biti ispred sastava koji je u Zagreb u nedjeljnu večer doveo Vladimir Anzulović.

Kao što je to bio slučaj i u Novom Mestu, opet je Cibonu do pobjede vukao najmlađi, 18-godišnji kapetan Roko Prkačin, koji je, kao i u Novom Mestu, ukupno drugi puta u karijeri ubacio dvadeset ili više poena u ABA ligi. Prka je zaključio utakmicu s 20 poema, šest skokova, tri asista, no imao je u ovoj pobjedi važne pomagače u Damiru Markoti, Scottieju Reynoldsu, Josipu Bilinovcu, a i trica Tonija Nakića u završnici utakmice, njegovi ujedno i jedini poeni iz igre, značajno su pridonijeli novom trijumfu momčadi Ivana Velića, nakon Borca u srijedu, drugoga ovoga tjedna.

Cibona je prvi puta u 2021. godini imala na raspolaganju Scottieja Reynoldsa, koji, očito je, za sada ostaje pod Tornjem. S druge strane izvan momčadi je ostao Filip Bundović, u mnogo utakmica lanjske, a i ove sezone, najbolji Cibonin čovjek, koji je odlaskom Darka Planinića, a i vraćanjem s posudbe Danka Brankovića izgubio status i pitanje je hoće li on uopće završiti sezonu pod Tornjem.

Cibona je vrlo brzo stavila pod kontrolu utakmicu s Krkom, imala je prvi puta deset poena viška već sredinom druge četvrtine, da bi pred kraj treće dionice imala i više puta najvećih 13 poena prednosti, posljednji puta je to bilo 60:47 u 30. minuti. Ipak, Krka je bila uporna, koristila je Cibonine promašaje s crte, ali i činjenicu da je Mateo Drežnjak ostao bez ubačaja iz igre, a Toni Nakić je pogodio samo jednom. I Darko Planinić je skupio četiri osobne, ali stvar je izvukla rutina Damira Markote, klasa Scottieja Reynoldsa te mladost i energija Roka Prkačina.

Kako bi Cibona sljedećeg tjedna trebala igrati, prema rasporedu s Primorskom, ona već sada, zapravo, ima šest pobjeda, no trebat će toga još za cilj, a to je izbjeći pretposljednje mjesto na koncu sezone. Također, sada je tu ozbiljna prednost nad Krkom. Cibona će, kako god to bilo, u dva tjedna u kojima se lovi prvi trofej sezone, Kup Krešimira Ćosića, ući s nešto manje regionalnih briga. I to je nešto.

- Odigrali smo dobro, kontrolirali smo utakmicu od prvog do zadnjeg trenutku, imali smo veliku energiju i želju i to je ona na čemu čestitam svojim igračima, jer to jedino tražim od njih. Dižemo se polako. Promašili smo 14 slobodnih bacanja, to je previše - kazao je Ivan Velić, posvetivši ovu pobjedu jednoj njemu dragoj osobi, koja je u nedjelju preminula.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 11:10