SKANDAL U KOSTRENI

Igrači Pomorca odbili putovati na utakmicu s GOŠK-om, predsjednik napao novinare

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 23. rujan 2014. 22:12

Objektivno, samo se čekalo da bure baruta u Kostreni - eksplodira. I dogodilo se to u utorak kada su nakon jutarnjeg treninga igrači i stručni stožer trebali otputovati u Dubrovnik na kup-utakmicu protiv GOŠK-a. Ključna riječ je “trebali”. Budući da su već u popodnevnim satima igrači bili u svojim kućama, a predsjednik NK Pomorac Zlatko Petričević u policijskoj postaji na obavijesnom razgovoru. No, krenimo kronološkim redom...

Igrači su u 11 sati startali s treningom nakon kojeg su se okupili u svlačionici kako bi se dogovorili hoće li uopće otputovati put Dalmacije. Naime, predsjednik Petričević nije im isplatio već neko vrijeme obećane plaće te je pala odluka da neće sjesti u autobus.

Dok su igrači u svlačionici čekali predsjednika, dotični se parkirao ispred stadiona gdje je vidio novinara te fotoreportera Novog lista. Uslijedilo je naguravanje, braća Petričević (Zlatko i Marko) verbalno su i fizički nasrnuli na novinara Frančiškovića te fotoreportera Drechslera tražeći od njega da ne obavlja svoj rutinski posao. Pokušao mu je otrgnuti aparat obješen oko vrata, no istrgnuo mu je samo - lančić.

U potrazi za službenim informacijama kontaktirali smo i glasnogovornicu MUP-a PGŽ, Mirjanu Kulaš.

- U 12 sati i 35 minuta zaprimili smo poziv vezan za remećenje javnog reda i mira u Kostreni, a u događaju je sudjelovalo nekoliko osoba. Trenutno je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti s jednom osobom (Zlatkom Petričevićem, nap. a.), a tijekom dana ili dva na razgovor će biti pozvane sve osobe koje su na bilo koji način sudjelovale ili vidjele događaj. Jedna osoba zatražila je liječničku pomoć. Tijekom idućih dana odlučit će se hoće li se podignuti prijava te hoće li biti prekršajna ili kaznena - odgovorila nam je jučer glasnogovornica Kulaš.

Prevedeno, ako su prijetnje bile dovoljno ozbiljne, Petričević bi mogao kazneno odgovarati.

Linker
22. rujan 2024 01:13