Damir Krajač/Cropix
KVALIFIKACIJE SP

Hrvatska bez prve zvijezde

Od četvrtka do nedjelje (10. – 13. prosinca) u osječkoj dvorani Gradski vrt bit će odigran kvalifikacijski turnir druge skupine za plasman na Svjetsko futsal prvenstvo 2016. u Kolumbiji. Osim najboljih hrvatskih 'haklera', sudjelovat će mi reprezentacije Azerbajdžana, Bjelorusije i Švedske, a dvije najuspješnije selekcije steći će pravo igranja u play-off kvalifikacijama.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. prosinac 2015. 14:21

Izbornik Mato Stanković, nažalost, suočen je s kadrovskim poteškoćama, jer se nekolicina reprezentativaca žali na ozljede s tim što se sve do posljednjeg trenutka vjerovalo da će se jedna od naših ključnih igrača uspjeti oporaviti.

- Magnetska rezonanca pokazuje jedno, Marinović osjeća drugo, pa nam on neće moći pomoći na prve dvije utakmice, s tim što bismo ga trebali osposobiti na onu posljednju, protiv glavnog favorita turnira Azerbajdžana, rekao je Stanković na prigodnoj konferenciji za novinare kojoj su nazočili i reprezentativac Jakov Sertić i Boris Durlen, predsjednik Komisije za mali nogomet i futsal HNS-a.

- Mnogi smatraju da će nam ključna biti nedjeljna utakmica, ali držim da bi već mnogo toga moglo biti jasno nakon starta i ogleda s Bjelorusijom, u čijem su dresu odreda Brazilci i Rusi! Švedska, je, u ovom društvu, objektivno najslabija.

Turnir u četvrtak potvara susret Švedska – Azerbajdžan (17), a potom igraju Hrvatska – Bjelorusija(19,30). Dan kasnije sastaju se: Bjelorusija – Azerbajdžan (17,30) i hrvatska – Švedska (20), dok će u nedjelju snage odmjeriti: Švedska – Bjelorusija (17,30) i Hrvatska – Azerbajdžan (19,30).

U Osijeku, inače, vlada veliko zanimanje za taj događaj, pa se očekuje lijep ambijent u najvećoj dvorani u gradu na Dravi u kojoj se, na pripremnom susretu s Japanom(4:0), okupilo oko 1.500 promatrača.

Linker
23. rujan 2024 00:57