CROPIX
REMI NA OTVARANJU

Hajduk nakon 20 mjeseci neporažen na Maksimiru, derbi uživo gledalo čak 25 tisuća navijača!

U dojmljivoj atmosferi Maksimira, Hajduk je odigrao hrabru utakmicu. Nisu se preplašili punog Makismira. Uostalom, zašto i bi kada je to njima normalna atmosfera
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 12. srpanj 2015. 19:28

Dva Damira na klupama Dinama i Hajduka sinoć su podjelili bodove u Maksimiru. Onaj Burićev ima puno veću težinu od Krznarovog koji se nije proslavio u svojoj premijeri na klupi Dinama. U dojmljivoj atmosferi Maksimira, Hajduk je odigrao hrabru utakmicu. Nisu se preplašili punog Maksimira. Uostalom, zašto i bi kada je to njima normalna atmosfera. I zato je nagrađen s tih 1-1 u koje je malo tko vjerovao. Osim vojske njegovih navijača i svlačionice 'bilih'.

Ozljeda Fernandesa stavila je na muke Krznara koji je u igru od prve minute ubacio Henriquza dok je Pjacu povukao na lijevo krilo.

S druge strane, u odnosu na europski ispit protiv Sillamae, Burić se odlučio na jednu promjenu kod Hajduka. Malokua je izvadio, a u vatru ubacio Jeffersona. Hrabra odluka s obzirom da se Brazilac zbog problema s papirima tek prije tjedan dana priključio treninzima Hajduka. Ali, sreća prati hrabre… Jefferson je bio jedan od boljih igrača Hajduka u prvome dijelu koji je otvoren pokušajem Ante Ćorića s ruba kaznenog prostora.

Malo kasnije, Hajduk je razveselio gotovo 4 tisuće svojih navijača u Maksimiru. Ohandza je izbacio Pinta, probio stranu i uputio povratnu loptu koju Mijo Caktaš smješta iza vratara Dinama! Većina na Maksimiru gol nije vidjela jer se zabavljala cirkusom na sjevernoj tribini gdje su dvije frakcije BBB-a imale drugi čin međusobnog obračuna za prevlast na tribini! Prvi je počeo sat vremena prije utakmice.

Vodstvo Hajduka izbacilo je 'modre' iz ravnoteže. Vezni red nije se uspio nametnuti i stvoriti pritisak na zadnju liniju Hajduka. Uz ovakvu atmosferu, trebali su napasti Hajduk a oni su dozvolili da im Ohandza i Vlašić stvaraju solidnu dozu pomutnje. Bio je to jalov Dinamo. Bez ideje i strasti. Uspavan i nimalo konkretan. Ćorić nije dolazio po loptu već se gurao u špicu gdje se Henriquez nije otvarao i nudio suigračima.

S druge strane, Hajduk je istrčao u formaciji 4-1-4-1 što je puno ofenzivnije nego što se očekivalo. Bili su agresivni u veznom redu i opasno prijetili iz protunapada.

Pokušaji Ademija iz daljine te Machada iz slobodnog udarca bili su lak plijen za Kalinića čiji je suigrač, Franck Zoa Ohandza, umjetničkog imena 'Frane zolja', u 32. minuti pokazao solidan talent za glumu. Pao je kao pokošen na rubu kaznenog prostora Dinama, sugerirajući kontakt s vratarom Eduardom. Sudac Bruno Marić nije nasjeo na glumu te je Ohandzu 'počastio' kartonom.

A onda je Dinamo stigao do izjednačenja. Marko Pjaca jedan je od rijetkih koji nije podbacio u prvome djelu. Prošao je u 37. minuti pored Tudora kao da ovaj ne postoji, naciljao na rub peterca s kojeg Soudani neobranjivo šalje loptu pod gredu! Do dolaska na odmor Dinamo je bio nešto konkretniji, ali nedovoljno da ugrozi Kalinića.

Burić je izvadio umornog Balića i stavio Malokua a prvu priliku u nastavku propustio je Vlašić udarcem iz daljine. Opet je Dinamo bio samozatajan. Svjesni smo da tempiraju formu za treće pretkolo Lige prvaka, ali svejedno smo očekivali puno više. Pola sata dobio je Marko Rog, najskuplje pojačanje u povijesti HNL-a koji je zamjenio Ćorića na mjestu centralnog veznog. Nije pomoglo. Nekoliko poluprilika koje je obrana gostiju s lakoćom rješila i uzela vrijedan bod.

Dinamo - Hajduk 1-1

Poluvrijeme: 1-1

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 7; pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo), Miro Grgić (Osijek).

Strijelci: 0-1 Caktaš (8. as. Ohandza), 1-1 Soudani (37. as. Pjaca)

Žuti kartoni: Taravel, Rog, Pinto (Dinamo); Ohandza (Hajduk)

Igrač utakmice: Jefferson (Hajduk)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 23631.

Dinamo

Eduardo 6 – Pinto 6, Šimunović 6, Taravel 6, Pivarić 5,5 – Ademi 6, Machado 6 – Soudani 6,5, Ćorić 6 (od 62. Rog -), Pjaca 7 (od 82. Hodžić -) – Henriquez 5 (od 75. Çekiçi)

Hajduk

Kalinić 6,5 – Tudor 6, Milović 6, Nižić 6, Pejić 6 – Jefferson 7 - Balić 6 (od 52. Maloku), Caktaš 7 - Vlašić 7, Roguljić 5,5 (od 70. Maglica -) – Ohandza 6

Kraj utakmice, remi na Maksimiru!

90+3. minuta - Ulazi kiš umjesto Ohandze.

90. minuta - Mijo Caktaš razveselio je svojim slobodnim udarcem Bad Blue Boyse budući da je lopta završila visoko na sjevernoj tribini. I sam Mijo se nasmijao na ovaj pokušaj.

89. minuta - Pinto ruši Maglicu na samom rubu kaznenog prostora i dobiva žuti karton.

88. minuta - Rog je dobio žuti karton zbog prekršaja.

87. minuta - Opasna ubačaj Hodžića pred vrata Hajduka nije pronašao put do igrača u plavom dresu...

85. minuta - Çekiçi.nije dugo čekao da ostavi svoj pečat na utakmici. Mladi Alabanac snažno je pucao iz daljine, ali Kalinić brani! Zadnjih pet minuta Hajduk teško dolazi do lopte, dok igrači Dinama vrše veliki pristisak na zadnju liniju bijelih.

82. minuta - Iz igre, koja se opet skroz smirila, izlazi Pjaca, ulazi Hodžić.

75. minuta - Zamjena u Dinamu. Izlazi Henriquez, a ulazi Çekiçi.

70. minuta - Kod Hajduka izlazi Roguljić, ulazi Maglica.

68. minuta - Ružan sudar uz rub terena - Tudor i Pivarić zaletili su se u lječničku ekipu koja je pružala pomoć dvojici Hajdukovaca uz teren.

62. minuta - Izlazi Ćorić, ulazi Marko Rog. Jedna mlada nada mijenja drugu!

56. minuta - Caktaš je dodao za Vlašića koji s dvadesetak metara puca na vrata Dinama, ali samo u Eduarda. Caktaš je odmah potom dobio žuti karton zbog ometanja Dinamovog golmana u ispucavanju lopte.

52. minuta - Iz igre izlazi Andrija Balić, ulazi Elvir Maloku.

48. minuta - Velika šansa za Dinamo! Pjaca je odličnim driblingom izbacio braniča Hajduka u kaznenom prostoru te s desetak metara pucao pored gola!

Počelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog poluvremena! Odličnu utakmicu gledali smo u prvom dijelu, u lijepom dekoru kakav najveći hrvatski derbi zaslužuje. Na stadionu je 23 631 gledatelj po službenoj brojici, makar se po dojmu čini da ih je nekoliko tisuća više.

37. minuta - GOOOL!!! Dinamo je izjednačio pred oduševlejnim sjeverom Maksimira! Marko Pjaca još jednom je dokazao kako je najbolji igrač Dinama te prošao po lijevoj strani uz aut liniju i poslužio Soudanija koji s osam metara pogađa mrežu! Nema sumnje, Alžirac je na vrhu svoje igre svaki put kad traje sveti mjesec za muslimane, Ramazan.

31. minuta - Franck Ohandza zaradio je žuti karton nakon što je bez kontakta pao pokraj Dinamovog vratara Eduarda. Na usporenoj snimci izgleda kao da se spotaknuo što bi žuti karton činilo nepotrebnim, budući da nije bilo intencije za glumom.

28. minuta - Pinto je projurio kraj dvojice igrača Hajduka na desnoj strani, ubacio u sredinu, ali tamo je samo Lovre Kalinić.

24. minuta - Situacija na terenu se ponešto umrtvila, nema pravih prilika niti na jednoj strani. Igrači Hajduka čine se motiviranjim u ovoj utakmici, čvrsto idu na loptu i žele se dokazati pred gotovo punim stadionom!

17. minuta - Gromoglasno navijanje poput ovog Maksimir već godinama nije doživo. Na stadionu se ori "Dinamo Zagreb" i "Mi smo purgeri, najjači smo, najjači"! Jedan dio navijača također skandira protiv izvršnog predsjednika kluba, Zdravka Mamića.

14. minuta - Prva prava prijetnja Dinama - s 20 metara opalio je Ademi, ali ravno u Lovru Kalinića!

13. minuta - Balić je bio u velikoj prlici na osa metara od gola, ali obrana Dinama nekako izbija loptu ispod noge Hajdukovog 'dragulja'.

10. minuta - Bad Blue Boysi nisu posustali zbog gola, naprotib, naviaju glasnije nego prije!

8. minuta - GOOOOL!!! Mijo Caktaš doveo je Hajduk u vodstvo, ali gol pripada Ohandzi! Kamerunac je sjajno okrenuo Pinta uz aut liniju, prošao i Šimunovica te krasno uposlio Caktaša koji s 12 metara pogađa mrežu!!! Odlična akcija 'bijelih'!

5. minuta - Ohandza je srušen na samom rubu kaznenog prostora i zaradio slobodni udarac za goste! Balić je ubacio na drugu vraticu prema Nižiću, ali opasnu situaciju čisti Ademi.

4. minuta - Pjaca je krasno dodao za Ćorića koji je s 15 metara opasno pucao po zemlji, točno pored vratnice!

4. minuta - Pivarić je prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol Hajduka, ali obrana 'Bijelih' izbija loptu.

Počinje utakmica!

Na Maksimiru je oko 25 000 gledatelja, ali stadion se još puni - Torcidaša je oko 4000 na južnoj tribini.

Momčadi izlaze na teren, sa zvučnika trešti himna Dinama u izvedbi Pips Chips Video Clipsa!

Linker
22. rujan 2024 23:45