Domenico Tedesco

 VIRGINIE LEFOUR Afp
EURO U NJEMAČKOJ

Belgijski izbornik još čeka da se oporavi nekoliko ključnih igrača: ‘Uvjeren sam da su na pravom putu za Euro‘

‘Promijenit će se samo ako se pokaže da će biti dostupni za, recimo, finale Europskog prvenstva‘
Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2024. 15:13

Belgijski izbornik Domenico Tedesco čekat će da se nekoliko ključnih igrača oporavi od ozljeda, čak i ako to znači da će propustiti uvodnu fazu Europskog prvenstva u Njemačkoj koje počinje 14. lipnja.

Branič veteran Jan Vertonghen, veznjak Youri Tielemans i branič Arthur Theate dobit će vremena da zaigraju na turniru jer se smatraju važnima za belgijsku reprezentaciju, rekao je Tedesco u utorak.

"Naravno, radije uzimate igrače koji su potpuno spremni, ali to je u redu. Želimo pričekati i biti strpljivi za neke igrače čak i ako ne mogu igrati u tim prvim utakmicama", rekao je na konferenciji za novinare.

Vertonghen, 37-godišnji belgijski reprezentativac sa 154 nastupa za reprezentaciju, bori se s ozljedom prepona.

"On će normalno biti tamo. To se također odnosi na Yourija Tielemansa i Arthura Theatea. Njegova je pozicija vrlo osjetljiva. Nemamo puno izbora na lijevom beku."

"Promijenit će se samo ako se pokaže da će biti dostupni za, recimo, finale Europskog prvenstva. To je predugo za čekanje", dodao je Tedesco.

"Međutim, uvjeren sam da su ozlijeđeni na pravom putu za Euro. Neki od njih napravili su ne jedan, nego dva koraka naprijed u svojoj rehabilitaciji", rekao je.

Nitko od ozlijeđenih igrača neće nastupiti na ovotjednim pripremnim prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore i Luksemburga.

Prvu utakmicu Belgija na Euru 2024. igra protiv Slovačke u Frankfurtu 17. lipnja.

Linker
01. srpanj 2024 12:08