Incident s utakmice Srbija - Albanija, 2014. godina

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
NOGOMETNA SMOTRA

Europsko prvenstvo stiže u susjedstvo? Stigle velike vijesti za Srbiju i Albaniju, evo tko su im rivali

Associated Press piše da je cilj "prevladavanje političkih napetosti"
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2024. 08:35

Nogometni savezi Srbije i Albanije poslali su zajedničku kandidaturu za organiziranje Europskog nogometnog prvenstva do 21 godine, javlja Associated Press.

UEFA je potvrdila da su Srbija i Albanija ispunile sve potrebne uvjete za prijavu te su predali dokumentaciju unutar roka. Ovaj turnir održava se svake dvije godine, a na njemu sudjeluje 16 reprezentacija. Kako navodi isti izvor, ovaj nogometni projekt "ima za cilj prevladavanje političkih napetosti", a kandidaturu su poslale i Belgija i Turska kao glavni rivali za domaćinstvo. O njihovoj se kandidaturi još treba raspraviti.

Čelnik albanskog nogometnog saveza Armand Duka, koji je potpredsjednik UEFA-e, govorio je u svibnju da je "to 100% nogometni projekt" s "jako dobrom političkom porukom koju možemo prenijeti".

Sljedeći godišnji kongres 55 nacionalnih saveza UEFA-e je u Beogradu 3. travnja, a sastanak izvršnog odbora u rujnu 2025. održat će se u Tirani.

Podsjetimo, raniji nogometni susreti Srbije i Albanije često su bili puni kontroverzi, od kojih je najpoznatiji incident iz 2014. godine kada se usred Beograda spustio dron sa zastavom "velike Albanije".

Linker
27. rujan 2024 10:18