JAVIER SORIANO Afp
POSRTAJ NA STARTU

Belgija se oporavlja od šoka: ‘Šeprtljavi vragovi su kažnjeni. De Bruyne ne može igrati sam‘

Jedini pogodak na susretu postigao je Ivan Schranz u sedmoj minuti utakmice
Piše: SNObjavljeno: 17. lipanj 2024. 21:55

Nogometaši Slovačke priredili su najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva u Njemačkoj, u Frankfurtu su svladali Belgiju 1:0 u prvom kolu skupine E.

Jedini pogodak na susretu postigao je Ivan Schranz u sedmoj minuti, dok je Belgija, odnosno Romelu Lukaku, u drugom poluvremenu postigla dva pogotka, ali su oba poništena. Prvi zbog zaleđa, a drugi zbog igranja rukom.

Ovo je rezultat koji je uzburkao nogometnu javnost. Dok se u Slovačkoj slavi, u Belgiji vlada razočaranje.

"Ovo je bio ‘Dan D‘ za Belgiju, ali Vragovi su pružili lošu izvedbu", piše La Libre.

"Lukaku je morao bolje", smatra tiskovina Nieuwsblad, dok DH piše kako je "Belgija potpuno promašila ulazak u utakmicu, ali joj ni dva poništena gola nisu pomogla".

"De Bruyne ne može sam, Belgija je nastradala protiv Slovačke. Lukaku je imao šanse, ali ih je promašio, loše je reagirao. Samoprozvani favorit iz sjene je izgubio", piše De Standaard.

Najoštriji je bio portal 7sur7, koji izvještava o "enormnom i neočekivanom posrtaju na startu".

"Šeprtljave vragove kaznili su Slovaci. Katastrofalan scenarij od početak do kraja. (...) Ne možemo se nadati ničemu na Euru ako ćemo biti toliko neučinkoviti na obje strane terena", piše taj medij, uz ipak optimističan zaključak da prvi poraz u Tedescovoj eri još ne pali alarme za paniku.

Linker
17. lipanj 2024 21:57