Kylian Mbappé sa suigračima u Realu

 WOJTEK RADWANSKI Afp
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Zvijezda Reala testira granice: Reprezentaciji postavio ultimatum, želi igrati samo ‘velike‘ utakmice?!

Francuz je osvajanje Zlatne lopte iduće godine označio kao svoj primarni cilj
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 21:50

Iako ga ovu reprezentativnu stanku nećemo gledati na terenima, Kylian Mbappé uspio se pobrinuti da svakako završi na naslovnicama. Odnos francuske zvijezde s reprezentativnim taborom otprije plijeni pozornošću, a sada je priča dobila novi nastavak, onaj koji bi u nogometnom svijetu mogao odjeknuti najviše.

Sve je počelo još prije desetak dana kada je izbornik Didier Deschamps, pod izlikom ozljede, Mbappéa izostavio s popisa za listopadski ciklus Lige nacija.

Napadač Reala navodno je trebao ostati u Madridu na liječenju, što se činilo logičnom odlukom nakon iscrpljujućeg početka sezone u Primeri i Ligi prvaka. Međutim, samo dva dana nakon objave popisa, Mbappé se vratio na teren protiv Villarreala, što je pokrenulo pitanja o stvarnom razlogu Mbappéova izostanka.

Da nadolije ulje na vatru, Mbappé je tijekom utakmice Izraela i Francuske, koja je završila 4:1 pobjedom Tricolora, snimljen u noćnom klubu u Stockholmu. Pokušao je 25-godišnjak ‘maskirnim‘ izdanjem sakriti svoj izlet u Švedsku, no to mu, jasno, nije pošlo za rukom. A cjelokupna priča sada je možebitno dobila svoje objašnjenje, koje se, pak, Francuzima neće ni najmanje svidjeti.

Mbappé je, naime, prema navodima uglednog novinara Santija Aoune, reprezentativnom taboru poručio da će, od sada nadalje, nacionalnu vrstu predstavljati samo u ‘većim‘ utakmicama! Razlog je to navodni zbog kojeg Mbappé nije prisustvovao ovom reprezentativnom ciklusu. Nadalje, Francuz je osvajanje Zlatne lopte iduće godine označio kao svoj primarni cilj, zbog čega, u svrhu izbjegavanja potencijalnih ozljeda, ne planira riskirati igrajući ‘manje‘ utakmice za Francusku.

Iako je svoju epizodu u Madridu otvorio sasvim solidno, Mbappé od početka sezone pažnju plijeni više eskapadama van terena, nego igrama u dresu Kraljevskog kluba. Ništa bolje po Mbappéa nije ni na reprezentativnom nivou, a s godinama postaje sve jasnije da, ako planira svoju karijeru podignuti na višu stepenicu, Mbappé prije svega fokus mora prebaciti samo na nogometne travnjake.

image
FRANCK FIFE Afp

Linker
15. listopad 2024 10:51