WOJTEK RADWANSKI Afp
ZA DLAKU IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Drama u Njemačkoj, stablo visoko 30 metara zamalo prignječilo navijače: ‘Pravo je čudo da nitko nije stradao‘

Jako grmljavinsko nevrijeme iznenađujuće je brzo i silovito prešlo preko navijačke zone
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 15:54

Nogometaši Austrije svladali su Poljsku s 3:1 u dvoboju 2. kola skupine D na Euru u Njemačkoj, koji je odigran u petak na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Austrija je povela u 9. minuti golom Gernota Traunera. U 30. minuti je za Poljsku izjednačio Krzysztof Piatek. Za novo vodstvo Austrije strijelac je bio Christoph Baumgartner u 67. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Marko Arnautović u 78. minuti iz kaznenog udarca.

Prava drama odvijala se uoči tog dvoboja. Naime, navijačka zona u Frankfurtu u petak predvečer privremeno je evakuirana zbog grmljavinskog nevremena.

image
WOJTEK RADWANSKI Afp

Jaka oluja srušila je veliko stablo u frankfurtskoj navijačkoj zoni. 30-ak navijača sklonilo se blizu štanda s pivom i puka je sreća da ih stablo nije prignječilo.

Kako izvještavaju lokalne meteorološke postaje, jako grmljavinsko nevrijeme iznenađujuće je brzo i silovito prešlo preko navijačke zone u Frankfurtu na Majni. Gradska je služba djelovala munjevito i zatvorila navijačku zonu, međutim neki su navijači odbili napustiti područje. To su zamalo platiti glavom. Stablo visine 30 metara prevrnulo se i tragedija je izbjegnuta za dlaku.

"Pravo je čudo da nitko nije ozlijeđen", bile su riječi njemačkog glasnogovornika.

Situacija se smirila prije drugog poluvremena i tada je navijačima dopušten povratak premda se utakmica više nije mogla gledati na velikom platnu koje je oluja uništila. Navijači su, pak, susret odgledali do kraja u obližnjim kafićima.

Linker
22. lipanj 2024 15:57