Didier Deschamps

 ANTONIN THUILLIER Afp
FRANCUZI U OSMINI FINALA

Deschamps bezbrižan nakon drugog remija u skupini: ‘Sada kreće novo natjecanje‘

‘Želja je bila osvojiti prvo mjesto u skupini, ali očito nismo dali dovoljno sebe‘, rekao je Rabiot
Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2024. 21:57

Sada kreće novo natjecanje, kreće nokaut faza, rekao je Didier Deschamps, izbornik francuske nogometne reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto u skupini D.

U zadnjem, trećem kolu skupine Francuska je remizirala protiv Poljske 1-1, dok se na prvo mjesto probila Austrija koja je svladala Nizozemsku 3-2. U osmini finala Francuska će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine E, a to mogu biti Rumunjska, Slovačka, Belgija ili Ukrajina.

- Odigrali smo dobro. Stvorili smo stvarno veliki broj prilika za pogodak, ali treba u svakom slučaju pohvaliti poljskog vratara koji je bio odličan. Nismo frustrirani zbog ovog remija, sada ionako kreće posve novo natjecanje. Mogli smo nakon 1-0 postići i drugi pogodak te time riješiti utakmicu, ali nismo uspjeli - komentirao je francuski izbornik Deschamps.

- Želja je bila osvojiti prvo mjesto u skupini, ali očito nismo dali dovoljno sebe u ovom susretu. Moram pohvaliti i Poljsku koja je odigrala jako dobru utakmicu, pogotovo njihov vratar - dodao je vezni igrač Adrien Rabiot.

Ova utakmica i dobra igra su bili temelj za budućnost, izjavio je Michal Probierz, izbornik poljske nogometne reprezentacije, nakon 1-1 protiv Francuske u trećem kolu skupine D Eura.

Prije ove utakmice Poljska nije imala nikakve šanse za prolaz u osminu finala, a nakon uvodna dva poraza od Nizozemske i Austrije, Poljska je ipak izbjegla kraj natjecanja sa sva tri poraza.

- Naravno da našim navijačima moramo objasniti što se dogodilo na ovom prvenstvu. Mislim da smo se općenito jako dobro pripremili za ovo natjecanje, ali u prilog nam nisu išle brojne ozljede koje smo imali. Na kraju mi je žao jer smo, mislim, ukupno gledano zaslužili puno više- komentirao je izbornik Poljske Probierz.

- Međutim, ova dobra igra protiv svjetskih doprvaka bi nam trebala biti temelj za budućnost. Protiv jake reprezentacije smo pokazali da znamo, da možemo biti mirni, kvalitetni i opasni po svakog suparnika - zaključio je poljski izbornik.

Linker
25. lipanj 2024 22:03