ADRIAN DENNIS Afp
MOKRI DO GOLE KOŽE

VIDEO Drama nakon utakmice Engleske: Navijači pivama zasuli teren, nastradale obitelji i djevojke igrača

Sigurnosne službe razmatraju mogućnost smještanja obitelji i prijatelja igrača na drugu lokaciju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. lipanj 2024. 21:58

Članovi obitelji nekih engleskih reprezentativaca doživjeli su prilično neugodne trenutke nakon remija Engleske i Slovenije u 3. kolu grupne faze Europskog prvenstva.

Naime, ljutiti navijači Engleske, razočarani blijedom predstavom izabranika Garetha Southgatea, u naletu bijesa nakon završetka utakmice u Kölnu počeli su na teren bacati čaše s pivom.

Djevojke, supruge i članovi obitelji engleskih reprezentativaca tako su ispali kolateralne žrtve. Naime, engleski mediji smatraju da navijači nisu ciljali njih, ali šteta je učinjena.

Stoga sigurnosne službe razmatraju mogućnost smještanja obitelji i prijatelja engleskih igrača na neku drugu lokaciju za utakmicu osmine finala sa Slovačkom u Gelsenkirchenu.

U tom susretu opet će se točiti pivo s nižim postotkom alkohola (2,8), što je posljedica bacanja piva s tribine.

Jedna od meta gnjevnih navijača bio je i izbornik Southgate, njega su gađali pivom kad ih je došao pozdraviti nakon utakmice.

- Shvaćam to, neću bježati od toga. Najvažnije je da ostanemo uz momčad. Shvaćam narativ koji je protiv mene. Bolje da je protiv mene, nego protiv ekipe, ali to stvara neuobičajeno okružje za rad. Nisam vidio niti jednu reprezentaciju koja je prošla, a da je doživjela nešto slično. I drugi puta ću pozdraviti naše navijače nakon utakmice.

U sektoru nad kojim su letjele pive nalazile su se partnerica Jarroda Bowena Dani Dyer, djevojka Johna Stonesa Olivia Naylor, partnerica Ollieja Watkinsa Ellie Alderson.

‘‘Sve se djevojke međuosobno slažu vrlo dobro i uživaju u zajedničkom boravku u Njemačkoj‘‘, piše Daily Mail o engleskim WAGS-icama.

Odvojeno od njih drži se Katie Kane, supruga kapetana Harryja Kanea, koja je unatoč tome s ostalim suprugama i djevojkama zadržala prijateljske odnose...

Linker
27. lipanj 2024 22:01