JAVIER SORIANO Afp
PROBLEM JE OČIT

Izludio Srbe, a onda se ugasio: Frustrirana zvijezda sebi je u bradu mrmljala samo jednu riječ

Otvorio je natjecanje zidaneovskom predstavom, ali je u sljedeća dva nastupa ostao anoniman
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 27. lipanj 2024. 21:43

Jude Bellingham protiv Slovenije uglavnom je žučno gestikulirao, vikao prema suigračima i mrmljao sebi u bradu, zbog čega su tabloidi dan poslije angažirali čitače s usana. Malotko je iznenađen njihovim otkrićem da je mladić učestalo koristio riječ "f**k".

Statistička bilanca Bellinghamova učinka protiv "dežele" je poražavajuća: osvojio je samo 22 posto duela i čak 16 puta izgubio posjed. Nije kreirao niti jednu priliku suigračima, ostao je bez udarca na gol.

Pored Kyliana Mbappéa, najskuplji igrač turnira (procjena Tm, 180 mil. eura), otvorio je natjecanje zidaneovskom predstavom protiv Srbije, ali je u sljedeća dva nastupa ostao anoniman. BBC-jev komentator Guillem Balague tvrdi da javnost očekuje previše od mladog igrača.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

"Engleska traži previše. S vremenom bi Bellingham mogao postati organizator igre, jer posjeduje viziju i mobilnost, tako može dominirati utakmicom iz dublje pozicije, ali to u klubu umjesto njega čini Kroos. U Realu je Bellingham dogurao do kandidata za Zlatnu loptu zato jer je više okrenut ulasku u završnicu. Na Euru bi kontrolu trebao prepustiti Riceu i Mainoou, dok bi za njega bilo bolje da igra između linija", piše Balague.

Linker
27. lipanj 2024 21:47