Trent Alexander-Arnold u porazu na Wembleyju

 HENRY NICHOLLS Afp
NJEMAČKA SE SPASILA

Težak ‘šamar‘ za Engleze uoči Eura! Jedan od najvećih favorita za zlato pretrpio neočekivan poraz na Wembleyju

Od ostalih prijateljskih susreta, Poljaci su svladali Ukrajinu, a Rumunji i Škoti nisu pobijedili
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2024. 22:58

Devet dana uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu, koju će igrati protiv Srbije, Engleska je pretrpjela veliki "šamar" na Wembleyju. Islanđani su pogotkom Jóna Dagura Thorsteinssona upisali veliki trijumf (1:0) u dvorištu jednog od glavnih favorita za titulu na europskoj smotri u Njemačkoj, iako se radilo o prijateljskom srazu. Bila je to druga pobjeda Islanđana nad Englezima, a prvu su, zanimljivo, upisali u nokaut fazi Europskog prvenstva 2016., kada su upisali i jedini nastup na Euru.

Pogodak Thorsteinssona pogledajte OVDJE.

Od preostalih dvoboja s prijateljskim predznakom, turobno raspoloženje uoči početka turnira izbjegla je Njemačka, koja je u završnici uspjela okrenuti rezultat protiv Grčke i upisati pobjedu 2:1. Grci su poveli preko Masourasa u prvom poluvremenu, dok je Kai Havertz izjednačio u 55. minuti, a preokret je u 89. minuti režirao Pascal Groß.

U sudaru dvije reprezentacije koje će nastupiti na nadolazećem Euru, Poljska je svladala Ukrajinu 3:1 pogocima Walukiewicza, Zielinskog i Romanczuka, dok je za Ukrajince zabio Dovbik. Škotska je remizirala s Fincima 2:2, dok s neslavnim rezultatom na Euro putuju i Rumunji, koji su protiv Lihtenštajna odigrali 0:0.

Linker
07. lipanj 2024 23:11