ANTE CIZMIC Cropix
USUSRET PORTUGALU

Zlatko Dalić najavio posljednju provjeru uoči Eura: ‘Daj Bože da se sretnemo, da s njima igramo u finalu‘

Na konferenciji uoči utakmice s Portugalom novinarima su se obratili Zlatko Dalić i Marcelo Brozović
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2024. 17:48

U subotu, s početkom u 18.45 sati, Hrvatska će protiv Portugala odraditi "generalku" uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. Uoči prijateljskog sraza, novinarima su se obratili Zlatko Dalić i Marcelo Brozović, a izbornik vjeruje kako je taj dvoboj pravi test prije europske smotre.

- Utakmica protiv ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura, za nas je to prilika da damo šansu 16-orici igrača, da probamo ideje koje smo htjeli provesti i da nakon te utakmice imamo vremena za popraviti one stvari koje trebamo. To je velik test, ali mislim da je to dobro, da vidimo gdje smo.

Što mislite o portugalskoj reprezentaciji?

- Imamo vrlo tešku skupinu na Euru, htjeli smo suparnika sličnog španjolskoj reprezentaciji. Ovo je dobar izbor i nema boljega testa od ove utakmice, protiv jedne od najjačih momčadi. Hrvatska nikada nije pobijedila Portugal, oni imaju sjajnu reprezentaciju i sjajnog izbornika Martineza, želim im svu sreću i možda se sretnemo na Euru.

Ima li umora u momčadi?

- Imali smo 7-8 dobrih treninga, bitno je igrače i odmoriti. Nadam se da smo ih uspjeli osvježiti, svi su zdravi i spremni, svi će trenirati večeras. Do utakmice u Berlinu imamo pet, šest dana, tada kreće prava priprema.

Što očekujete od sutrašnje utakmice?

- Imali smo sjajne rezultate na zadnja dva Svjetska prvenstva. Sada nam je prvi cilj da prođemo skupinu, moramo to pokušati napraviti, a Portugal je dobar test i iz te ćemo utakmice dobiti dobre stvari i imati pravu sliku koja će nas usmjeriti onda prema Španjolcima. Nikad nismo pobijedili Portugal. Imate sjajnu reprezentaciju, sjajnog izbornika Martineza, koji je moj prijatelj, i to je bio naš dogovor. Igrali smo i prije zadnjeg Eura s Belgijom, kad je on bio izbornik i daj Bože da se sretnemo, recimo, u finalu prije susreta u Ligi nacija, koja nas čeka na jesen.

Brozović je bio na press konferenciji i prije prijateljske utakmice protiv Saudijske Arabije, prije "generalke" za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a novinari su ga pitali hoće li se sličan uspjeh ponoviti i na novom prvenstvu.

- Nadam se da će proći bolje. Dosta sam utakmica odigrao u sezoni, skoro 50, dobro se osjećam, imao sam kratak odmor i već sam se priključio momčadi.

U Al-Nassru dijeli svlačionicu s portugalskom zvijezdom, Cristianom Ronaldom.

- Za mene je draže igrati s njim nego protiv njega, uvijek možete računati na njega u utakmici. Jedan je od najvećih svih vremena i mogu mu samo čestitati na svemu što je napravio u karijeri.

Portugalska reprezentacija?

- Imaju stvarno odličnih igrača, na svakoj poziciji po dvojicu, među pet su najboljih momčadi na svijetu. Svima će biti teško igrati protiv njih i pokušati ih pobijediti. Portugal je odlična provjera da vidimo gdje smo i što smo, nakon toga imamo još jedan tjedan pripreme za Španjolsku.

Mlađi veznjaci u reprezentaciji? Baturina, Sučić...

- Sjajni su, dobro su igrali protiv Makedonije. Rade naporno i tako moraju nastaviti, siguran sam da će u budućnosti biti nove zvijezde reprezentacij - zaključio je Marcelo Brozović.

Linker
07. lipanj 2024 18:55