DAMIR KRAJAC Cropix
PUN POŠTOVANJA

Izbornik Portugala nahvalio Vatrene: ‘Hrvatska je drugačija, tu su generacije briljantnih nogometaša‘

‘Moramo osigurati da svi imaju minute i da budu na razini za prvu utakmicu na Euru‘
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2024. 17:26

Izbornik Portugala Roberto Martinez održao je press konferenciju uoči prijateljske utakmice s Hrvatskom i pretposljednje provjere prije Eura. Za početak je otkrio u kakvom su stanju neki igrači koji su upitni za sutrašnji dvoboj. Otprije je poznato da Cristiano Ronaldo neće igrati, a što je s ostalima?

- Nelson Semedo je zdrav, bio je dobar na posljednja dva treninga, a Ruben Neves i Ronaldo uskoro će se priključiti momčadi pa ćemo biti kompletni. Moramo osigurati da svi imaju minute i da budu na razini za prvu utakmicu na Euru. Semedo bi trebao igrati protiv Hrvatske - rekao je izbornik Portugala.

image

Roberto Martinez

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Kada su ga upitali o tome što očekuje od Hrvatske, imao je samo riječi hvale za Vatrene:

- Hrvatska je drugačija, vole imati loptu u nogama i imaju jasan stil igre. Kad igrači poput Modrića, Kovačića ili Brozovića ne igraju, ostali igraju isto kao i oni. Izbornik Dalić radi sjajan posao, oni su kompetitivni i drugačiji protivnik od onih koje smo imali do ovog trenutka. Na nama je da se pokažemo u najboljem svjetlu, bitno je da smo obrambeno posloženi bez lopte jer će ju oni imati. Hrvatska je primjer na globalnoj razini, tu su generacije briljantnih nogometaša - zaključio je Martinez.

Silva: S Hrvatskom želimo odigrati dobru utakmicu

Portugalski nogometni reprezentativac Bernardo Silva rekao je da će Portugal nastojati dobro odigrati protiv Hrvatske u subotu kako bi popravio ono što ne valja uoči Europskog prvenstva.

"Usredotočeni smo na odigravanje dobre utakmice, ali prije svega na to da vidimo što možemo popraviti prije prvenstva", izjavio je 29-godišnji ofenzivni veznjak u petak na konferenciji za medije.

Portugal i Hrvatska će u subotu s početkom od 18.45 sati (17.45 sati po lokalnom vremenu) na Nacionalnom stadionu u Lisabonu odigrati pripremnu utakmicu.

Silva, koji ima 88 nastupa i 11 postignutih golova za Portugal, susrest će se s hrvatskim suigračima iz Manchester Cityja. S Mateom Kovačićem i Joškom Gvardiolom osvojio je ove sezone naslov prvaka Engleske.

"Naravno, njih dvojica su mi prijatelji. Čvrsto sam povezan s njima, jer je ozračje u Cityjevoj svlačionici jako dobro", izjavio je.

"Razgovarali smo o utakmici znajući da je važna, ali ne i najvažnija", dodao je.

Portugal je ovaj tjedan u prijateljskom susretu svladao s 4-2 Finsku dok je Hrvatska s 3-0 bila bolja od Sjeverne Makedonije.

"Bitno nam je popraviti neke stvari koje nismo dobro radili u prošloj utakmici", napomenuo je Silva.

Igrači i izbornik su u četvrtak navečer večerali s portugalskim predsjednikom Marcelom Rebelom de Sousom u njegovoj rezidenciji.

"Predsjednik Republike nas je pokušao natjerati da mu obećamo da ćemo se vratiti tek 15. srpnja. Mi ćemo dati sve od sebe da tako i bude", rekao je Silva. To bi značilo da će Portugal, koji je 2019. osvojio Ligu nacija, igrati u finalu.

"Dao nam je tu pozitivnu energiju da pokušamo odigrati najbolje što možemo", rekao je igrač rođen u Lisabonu.

Linker
07. lipanj 2024 18:48