Fabian Ruiz

 GONZALES PHOTO/FREDERIKKE JENSEN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
Harvey Norman Junak dana

Za njega Vatreni nisu imali rješenja: Kad je uzeo sve u svoje ruke, Španjolci su mogli odahnuti

Veznjak je pojedinac koji je obilježio jučerašnji dan Europskog prvenstva
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 16. lipanj 2024. 07:19

Pogocima Alvara Morate, Fabiana Ruiza i Danija Carvajala Španjolska je lakoćom došla do pobjede rezultatom 3:0 protiv Hrvatske u Berlinu. Na žalost Vatrenih, upravo je strijelac drugog gola, 28-godišnji Ruiz, igrač koji je obilježio jučerašnji dan Europskog prvenstva.

Veznjak Paris Saint-Germaina prvo je u 30. minuti asistencijom pronašao rupu u hrvatskoj obrani, a Morata nije imao problema da smiri loptu, prije nego što ju je s ruba kaznenog prostora mirno poslao pored Dominika Livakovića.

Dvije minute kasnije Ruiz je uzeo “sve u svoje ruke” i udvostručio vodstvo Španjolske. Primio je jednu loptu na rubu šesnaesterca i mirno u nekoliko sekundi “proplesao” kroz hrvatsku obranu, odnosno prostorom između veznog reda i braniča, prije nego što je gurnuo loptu kroz noge Josipa Šutala u donji desni kut pored nemoćnog Livakovića.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Pogodak je bio treći put da se veznjak PSG-a upisao u strijelce za reprezentaciju La Roje. Ruiz je također nedavno postigao pogodak u njihovoj posljednjoj prijateljskoj utakmici.

Osim asistencije i pogotka, Španjolac je odigrao odličnih svih 90 minuta, a jedini je od veznog i napadačkog reda proveo cijeli susret na travnjaku. Stvorio je nekoliko opasnih prilika “kirurškim” dodavanjima između naših obrambenih linija, dok je defenzivno svoju dionicu odradio jednako korektno i time je zaslužio naslov najboljeg pojedinca jučerašnjeg dana turnira u Njemačkoj. Prema sportsko-analitičkim servisima također je odabran za najboljeg igrača susreta Španjolske i Hrvatske.

Linker
16. lipanj 2024 08:17